Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια. Μια συνταγή για ένα νόστιμο ελαφρύ, γρήγορο και εύκολο φαγητό, για να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
6-8 φιλετάκια χοιρινού ή 4 μπριζόλες χοιρινές
200 γρ. φρέσκα ολόκληρα μανιτάρια μικρά [*]
½ φλ. τσαγιού λάδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο στο τρίφτη στο multi
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες [προαιρετικά]
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ
Ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή άλλο σκεύος, σωτάρουμε στο λάδι τις μπριζόλες ή τα φιλετάκια κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο [προαιρετικά], τα μανιτάρια τα σωτάρουμε όλα μαζί.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30- 40΄ ή και λιγότερο ανάλογα με το πάχος του χοιρινού.

Όταν μαλακώσει το κρέας μας, προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, τη μουστάρδα διαλυμένη σε 1/2 φλ. ζεστό νερό και ανακινούμε το τηγάνι μας να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράζει με ανοιχτό το καπάκι για 5΄.

Τέλος σε 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ [1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το ζωμό που έχει μείνει στο φαγητό] το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακινούμε το φαγητό και το αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 3-5΄μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή σαλάτα.
[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Σε αυτή τη περίπτωση, μκη ψιλοκόβετε το κρεμμύδι αλλά κόψτε το σε φέτες.

xasapis

smothered-porkchop