Είμαστε στην εποχή της φράουλας και φυσικά δεν χάνω ευκαιρία να φτιάχνω ένα σωρό νοστιμιές με τις αγαπημένες φραουλίτσες.
Λικέρ, μαρμελάδες, κέικ και κορμούς γεμιστούς με φράουλες, γλυκό κουταλιού, ζελέ, σάλτσες, παγωτά, τάρτες και ένα σωρό φραουλο-ιδέες που έχουμε δώσει κατά καιρούς θα ανακαλύψετε στις Κατηγορίες μας.,
Και φυσικά θα δώσουμε κι άλλες πολλές ακόμα.
Για σήμερα ένα απολαυστικό σορμπέ, ελαφρύ, δροσερό, γεμάτο αρώματα, ένα επιδόρπιο που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα ή δείπνο που θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους ή τους φίλους σας.
Εμείς το απολαύσαμε στο χθεσινό κυριακάτικο τραπέζι μας!
Πάμε να δούμε πόσο εύκολα κι απλά γίνεται!

Τα υλικά μας:
400 γρ. φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
140-150 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκές είναι οι φράουλες)
150 ml νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά λικέρ φράουλα (προαιρετικά)
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός).
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο.
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό του λεμονιού.
Τις χτυπάμε καλά να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε το σιρόπι και ξαναχτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Θα χρειαστεί να το χτυπήσουμε 2 φορές ακόμα, κάθε 2 ώρες.
Αφήνουμε το sorbet στην κατάψυξη να κρυώσει καλά.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!