Ασφαλή ή επικίνδυνη αναστάτωση;

Untitled

Βλέπουμε πολύ τακτικά στην κεντρική πλατεία να συγκεντρώνονται ποδηλάτες και από εκεί να ξεχύνονται στους δρόμους της Ξάνθης προκαλώντας με την συγκέντρωση και την πορεία τους μία σχετική αναστάτωση.

Σαφώς και δίνουν χρώμα και κίνηση στο κέντρο της πόλης όμως πόση ασφάλεια υπάρχει πρώτα με τους ίδιους τους ποδηλάτες και ακολούθως με τους ΙΧίδες αφού ποδήλατα και αυτοκίνητα κινούνται στο δρόμο;

 

Δεν είχαμε την τύχη να ακολουθήσουμε αυτή την συνάντηση των ποδηλατών στην κιτρική πλατεία και ακολούθως τους δρόμους της πόλης  καβαλώντας ποδήλατο όμως πιστεύουμε ότι έχει την ομορφιά της και μέχρι τώρα δεν έχουμε, εμείς τουλάχιστον καταγράψει κάποιο ατύχημα και μακάρι να μην γίνει ποτέ, όμως, πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της πρωτοβουλίας ότι θα έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ποδηλατιστών για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα με τους διερχόμενους ΙΧίδες.

Με δεδομένο ότι η πόλη στερείτε ποδηλατοδρόμων, καλό θα είναι όταν γίνονται οργανωμένες ποδηλατοβόλτες στο κέντρο της πόλης, να ειδοποιείται η τροχαία για να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα στην κίνηση. Κατά τα άλλα και λίγη αναστάτωση δεν βλάπτει.

xasapis