Η Σταυρούπολη ακόμη δεν νοιώθει ότι είναι Δήμος Ξάνθης

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος.

Untitled

Έντονη κριτική άσκησε ο Γιώργος Κολάρος  της Λαϊκής συσπείρωσης μιλώντας στον Αλέξανδρο Παυλικιάνο στον super fm για τον «κόφτη» στα εισοδήματα που επέβαλαν οι δανειστές και αποδέχτηκε η Ελληνική Κυβέρνηση. «Θα μειόνονται οι μισθοί και συντάξεις χωρίς να μας τα λένε. Αυτό είναι αίσχος». Για να συνεχίσει λέγοντας ότι από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και που τα κρατικά κανάλια έδειξαν μόνο την ομιλία του κ. Τσίπρα, παραπέμποντας σε «άλλες εποχές. Όλοι θίγονται».

Μιλώντας για την ανυπαρξία του Εργατικού Κέντρου κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών του Σαββατοκύριακο που πέρασε και που ψηφιζόταν ο νόμος καρμανιόλα, σημειώνοντας ότι όταν εκπροσωπεί κανένας τους εργάτες, κάνει και κάτι παραπάνω, για να τονίσει ότι παρ όλο που οι εργαζόμενοι θίγονται άμεσα, περιμένουν να αλλάξει κάτι από μόνο του. Αυτό όπως τόνισε, δεν γίνεται. «Πρέπει να αφήσουμε τον καναπέ. Έρχονται χειρότερα».

Μιλώντας για το πρόγραμμα Βελτιώνω τον Δήμο, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, εντόπισε ότι πλέον τα «ρουσφέτια» δεν θα υφίστανται γιατί ο συνδημότης μας μέσω της ειδικής πλατφόρμας στο διαδίκτυο, θα αναφέρει το πρόβλημα του και ο δήμος θα ανταποκρίνεται στο μέτρο του δυνατού. «Αυτό όπως καταλαβαίνετε έχει και το ανάλογο πολιτικό κόστος για τους δημοτικούς συμβούλους γιατί μέχρι τώρα, οι δημότες απευθύνονταν στους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, εν ήδη ρουσφετιού, για να κάνουν την δουλειά τους» σημειώνοντας πώς μέχρι τώρα ο δήμος ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών σε ικανοποιητικό χρόνο. «Βέβαια εγώ θα ήθελα ο δήμος, όσο και αν είναι δύσκολα, να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα και να δημιουργήσει  εκείνες τις πολιτικές που θα έδιναν δουλειά στους συνδημότες μας, να αυξανόταν οι κοινωνικές παροχές».

xasapis

Θεωρεί ότι είναι μεγάλο μειονέκτημα που οι συνδημότες μας από την Σταυρούπολη δεν συμμετέχουν στην διαδικτυακή εξυπηρέτηση. Από την Σταυρούπολη, όπως διευκρινίζει είναι μηδαμινά τα αιτήματα, δείγμα ότι ακόμη δεν νοιώθουν, κάποιοι φταίνε για αυτό, ότι είναι δήμος Ξάνθης.