Για 150 ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρεί τους Ξανθιώτες.

 

Με την υποστελέχωση του τμήματος Συγκοινωνιών στην Ξάνθη, το «κόψιμο» υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών των υποψηφίων οδηγών, την «πάσα» της ευθύνης από την κυβέρνηση στις Περιφέρειες χωρίς πόρους, έχει δημιουργηθεί στην Ξάνθη ένα αλαλούμ και μάταια δεκάδες έως εκατοντάδες Ξανθιώτες περιμένουν στην ουρά για να εξετασθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Π.Ε. Ξάνθης για να πάρουν τα διπλώματα τους που τόσο έχουν ανάγκη.

Untitled

Όπως αναφέρει ο κ. Ραυτόπουλος που μίλησε εξ ονόματος των συναδέλφων του ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών, η προσπάθεια της Περιφέρειας είναι θετική αλλά δεν φτάνει γιατί η «ουρά» των υποψηφίων οδηγών είναι μεγάλη και η εξέταση μέσα  στο οράριο εργασίας δεν φτάνει. Πρέπει να προστεθούν και άλλες μέρες κάτι που όμως βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους στο Συγκοινωνιών γιατί έτσι όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Χαράλαμπος Ευστρατίου δημιουργείτε το αδιαχώρητο με τις άλλες επαγγελματικές ομάδες της Ξάνθης.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει ο Χ. Ευστρατίου. «Εμείς θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας, όμως, υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετηθούν ακόμη και πολίτες που έχουν επαφή με το τμήμα συγκοινωνιών, διπλώματα, μεταβιβάσεις χαμένα αυτοκίνητα και πολλές άλλες περιπτώσεις που οι πολίτες χρειάζονται εξυπηρέτηση. Πώς θα εξυπηρετηθούν όταν οι εξεταστές δύο και τρείς ημέρες βρίσκονται εκτός γραφείου και με δεδομένου ότι ορίζονται με κλήρωση άρα δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι αν την επομένη θα βρίσκονται στο γραφείο για να τους εξυπηρετήσουν»;

Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα και δεσμεύονται ότι προσπαθήσουν για το καλλίτερο.

Ρωτήσαμε επιτέλους ποιο είναι αυτό το ποσό που έκοψε η κυβέρνηση;

xasapis

Η απάντηση μας εξέπληξε. «Δεν ξεπερνάει τον κάθε συνάδελφο τα 100 έως 150 ευρώ το μήνα και εκείνα όποτε θυμόταν τα έπαιρναν δεν είναι όμως πλέον μόνο αυτό το θέμα. Με την απογευματινή έστω υπερωριακή απασχόληση οι πολίτες δεν ταλαιπωρούνταν. Και οι υποψήφιοι οδηγοί δεν καθυστερούσαν αλλά και οι υπόλοιποι επαγγελματίες και πολίτες δεν είχαν πρόβλημα. Τώρα υποχρεωτικά θα λειτουργήσουμε με το υπάρχοντα δεδομένα και θα προσπαθήσουμε για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».