Συνέντευξη Ρένας Καραγιάννη με τον εκδότη του περιοδικού Go Thraki Πέτρο Γίση.

Με αφορμή του πέμπτου έτους της κυκλοφορίας του περιοδικού Go Thraki  παραθέτουμε την συνέντευξη της Ρένας Τσόλου Καραγιάνη στα πρώτα γενέθλια του περιοδικού.

ΡΕΝΑ ΤΣΟΛΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

Γεια σας!!! Σήμερα λόγω του ότι το περιοδικό «GO THRAKI» γιορτάζει τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του φιλοξενούμε τον εκδότη του περιοδικού σε μια υπέροχη συνέντευξη αλλά και σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση!!! Ήθελα όμως πριν διαβάσετε την συνέντευξη να γράψω και εγώ δυο λόγια για τον συνεργάτη και φίλο Πέτρο Γίση!

Untitled

Ο Πέτρος είναι ένας άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια. Χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάς σήμερα σε άνθρωπο. Είναι καλός φίλος, καλός ακροατής, γεμάτος αγάπη για τον συνάνθρωπο του και βέβαια ένας πολύ ωραίος άνδρας αναμφισβήτητα του οποίου η ομορφιά αναγνωρίστηκε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αφού πριν από λίγα χρόνια κατέκτησε τον τίτλο: «Mister International tourism 2006». Δεν ήταν αρκετό όμως αυτό για να τον κάνει να μην είναι ο σεμνός άνθρωπος που ξέρουμε!

Από τον χώρο της μόδας όπως είπε ο ίδιος κάποτε διδάχθηκε πολλά. Όπως πολλά διδάχθηκε και όταν ήταν μαραγκός, οικοδόμος με τον πατέρα του κλπ. Δεν ξέχασε από πού πέρασε πριν γίνει μοντέλο και αυτό βέβαια τον τιμά.

Αποφάσισε λοιπόν να σταματήσει το modeling και να μοιραστεί με εμάς τους συνεργάτες του αλλά και με εσάς τους αναγνώστες μας όλα όσα έμαθε από την ενασχόληση του με τον κόσμο της μόδας μέσα από τις σελίδες αυτού του περιοδικού το οποίο από το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε και έγινε ανάρπαστο. Ένα περιοδικό για το οποίο ο Πέτρος έχει δουλέψει πολύ και έχει αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο. Η αγάπη του κόσμου τον δικαίωσε. Και εκείνος ποτέ δεν το ξέχασε αυτό! Ίσα- ίσα που δουλεύει ακόμη περισσότερο για να μην απογοητεύσει τους συνεργάτες αλλά και τους αναγνώστες του! Και αυτό αν μη τι άλλο του το αναγνωρίζουμε!!!

Ρ.Τ.Κ. Πέτρο Γίση πρέπει να σου πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη! Ένας χρόνος «GO THRAKI»! Αισίως μόλις εκδόθηκε και το έκτο τεύχος! Πες μου δυο λόγια για αυτό.

Π.Γ. Και εγώ χαίρομαι για τη συνέντευξη μας αυτή Ρένα μου! Ναι ένας χρόνος «GO THRAKI»! Έξι τεύχη γεμάτα δουλειά, αγωνία, τρέξιμο ξενύχτι, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια  αλλά και επαγγελματικότητα πάνω απ’ όλα. Έχω δουλέψει το οργανωμένο marketing πολλά χρόνια, το γνωρίζω και έχω πολλά να μάθω ακόμη για να βελτιώσουμε το περιοδικό και να το κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται γιατί το περιοδικό αυτό είναι του κόσμου. Είναι όλων αυτών που το πληρώνουνε, το στηρίζουνε και το διαβάζουν. Άρα το περιοδικό δεν είναι δικό μου. Εγώ κάνω τη δουλειά μου όσο μπορώ καλύτερα με όρεξη και μεράκι.. Οπως ένας υπάλληλος έχει άγχος στην δουλεία του μη κάνει κανένα  λάθος και τον απολύσουν, έτσι και εγώ είμαι στην δουλεία μου. Ευτυχώς αυτό που κάνω με ευχαριστεί και έτσι τουλάχιστον ψυχικά δεν με κουράζει.

Ρ.Τ.Κ. Μέχρι τώρα στα έξι τεύχη.. κατάφερες να κάνεις όλα όσα είχες κατά νου όταν ξεκινούσες το περιοδικό;

Π.Γ. Κοίτα ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Βγήκε το περιοδικό και  ήδη βρισκόμαστε στο έκτο τεύχος. Θυμάμαι ήθελα να κάνω ένα περιοδικό, και όντως το έκανα, που να διανέμεται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δωρεάν σε όλη την αγορά, σε ιατρεία, στα  κομμωτήρια… παντού, όπου υπάρχει χώρος αναμονής για τον κόσμο.  Από κει και πέρα σίγουρα θέλουμε βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Ρ.Τ.Κ Πέτρο τι ήταν εκείνο που σε έκανε να εκδόσεις το συγκεκριμένο περιοδικό, να διανέμεται στη Θράκη και μάλιστα να του δώσεις και τον τίτλο «GO THRAKI»; Γιατί δηλαδή δεν κυκλοφόρησες ένα άλλο περιοδικό π.χ. στην Μακεδονία απ’ όπου και κατάγεσαι;

gothrakiΠ.Γ. Ναι κατάγομαι από τη Μακεδονία και πάντα αγαπώ και νοσταλγώ τον τόπο μου! Αλλά η Θράκη έχει κάτι το μοναδικό! Είναι αυτό που λέμε «πλανεύτρα»!!! Για αυτό και επέλεξα και να μείνω στη Θράκη με έδρα την Ξάνθη. Στη Θράκη εκτός του ότι ήμουν φαντάρος στον Έβρο, μετά ερχόμουν πολλά χρόνια και μάλιστα όχι μόνο για βόλτα αλλά είχα επιλέξει να κάνω με τους συνεργάτες μου εδώ  διάφορες κυρίως φιλανθρωπικές επιδείξεις μόδας,  όπως για παράδειγμα εδώ στην Ξάνθη κάναμε με τον τότε Διευθυντή Τροχαίας και σημερινό Αστυνομικό Διευθυντή κο Γεώργιο Γκοδοσίδη μια εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα, διοργανώσαμε εκδήλωση για το Γηροκομείο, το Λύκειο Ελληνίδων, στην Κομοτηνή για το φιλόπτωχο, στην Καβάλα εκδήλωση για τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» και άλλες εκδηλώσεις. Έτσι λοιπόν αγάπησα τη Θράκη τη σεβάστηκα και έτσι έκανα και πολλούς φίλους εδώ.

Ρ.Τ.Κ. Είπες ότι έκανες φίλους! Πόσο σημαντικό ρόλο κατέχουν οι φίλοι στη ζωή σου;

Π.Γ. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μου. Ναι έχω φίλους πραγματικούς και καλούς! Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ευχαριστώ σε πολύ κόσμο που με έχει στηρίξει, γιατί θέλω να το πω και δημόσια ότι με έχουν βοηθήσει πολλοί άνθρωποι! Το έκαναν με τη καρδιά τους, χωρίς να έχουν κάποιο όφελος από μένα και τους ευχαριστώ που είναι δίπλα μου πάντα! Είναι οι φίλοι μου αυτοί και νιώθω ευλογημένος που τους έχω, σε μια εποχή που δύσκολα μπορείς να πεις «αυτός είναι φίλος μου»!!! φίλος δεν είναι μόνο αυτός που βγαίνεις καθημερινά… φίλος είναι και αυτός που τον βλέπεις μια δυο φορές τον μήνα αλλά με ένα τηλέφωνο θα σπεύσει να σε βοηθήσει.

Ρ.Τ.Κ. Πρόσφατα επισκέφθηκες το Άγιο Όρος. Ήταν η πρώτη φορά που πήγες και πως ήταν η επίσκεψη σου εκεί αλλά και η επαφή σου με τους μοναχούς;

Π.Γ. Ναι ήταν η πρώτη φορά που πήγα! Πάντα ήθελα να επισκεφθώ το Άγιο Όρος. Τα κατάφερα λοιπόν και πήγα με έναν φίλο μου πριν λίγο καιρό. Πιστεύω ότι όλοι οι άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει να επισκέπτονται το Άγιο Όρος! Η αύρα που υπάρχει εκεί , αυτό που βγάζανε ήταν κάτι το μοναδικό! Ο μοναχός που έκανε τις καθημερινές ακολουθίες όπως το Πρωινό και το Μικρό Απόδειπνο, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που μας καλωσόρισε όταν πήγαμε στο Μοναστήρι, μας πρόσφερε τσίπουρο, λουκούμι και καφέ και μετά μάζεψε ο ίδιος το τραπέζι και το σκούπισε. Μας φίλεψε το μεσημέρι μας φιλοξένησε και μας ευλόγησε όταν φύγαμε για να πάμε στην Ευχή της Παναγίας. Μου άρεσε η φιλοξενία τους, η ηρεμία τους… Νιώθω πολύ τυχερός που πήγα και τα έζησα όλα αυτά και διδάχτηκα για την ζωή μου πολλά περισσότερα πράγματα απ όσα είχα φανταστεί… που δεν χωρούν σε μια κόλα χαρτί αλλά και ούτε διηγούνται… δύναμη ψυχής

Ρ.Τ.Κ. Φιλόξενοι, ήρεμοι και ταπεινοί βέβαια οι μοναχοί εκεί. Έτσι δεν είναι;

Π.Γ. Με πρόλαβες! Ναι και εμένα μου άρεσαν ανέκαθεν οι ταπεινοί άνθρωποι. Τους θαύμαζα. Επέτρεψε μου να σου πω κάτι πάνω σε αυτό!

Κάποτε λοιπόν είπα σε έναν άνθρωπο: «Να είσαι ταπεινός»! Και μου λέει «εσύ είσαι ταπεινός»! Θύμωσε. Ταπεινός λοιπόν τι είναι Ρένα: Η λέξη ταπεινός προέρχεται από τη λέξη τάπητας! Το χαλί! Ο τάπητας είναι ίσα με το πάτωμα. Από εκεί μπορείς να «εκτιναχθείς» και να πας όσο πιο πάνω γίνεται. Από τον τάπητα όμως πιο κάτω δεν έχει! Δεν μπορείς να πας πιο κάτω. Αυτό είναι η ταπείνωση. Έλεγε λοιπόν ο γέροντας Παίσιος: «Εάν θέλεις να «πιάσεις» τον Θεό και την αγάπη μέσα σου, για να σε ακούσει, όταν προσευχηθείς, γύρισε το κουμπί στην λέξη ταπείνωση, γιατί σ’ αυτήν την συχνότητα εργάζεται ο Θεός». Ζήτησε ταπεινά το έλεος του και θα σε ακούσει! Το μεγαλύτερο προτέρημα του ανθρώπου είναι να είναι ταπεινός… άποψη μου έτσι? Μπορεί  να κάνω και λάθος. Όπως και το αντίθετο του ταπεινός είναι η κενοδοξία, ο κενόδοξος!!

Ο όποιος θέλει να δείχνει ταπεινός και όταν τον κολακεύεις σου λέει μη με γλύφεις και όταν του λες τα στραβά του θυμώνει…

Ρ.Τ.Κ. Πόσο σημαντικό είναι να έχει ο άνθρωπος ταπείνωση λοιπόν αλλά και πόσο όμορφο είναι συνάμα να ξέρει να συγχωρεί! Δεν συμφωνείς;

Π.Γ. Φυσικά! Αν δεν ξέρεις να συγχωρείς δεν ξέρεις να αγαπάς! Αγάπη και συγχώρεση πηγαίνουν μαζί!

Ρ.Τ.Κ. Και αυτά τα δυο μαζί αλλά και η ταπείνωση βέβαια δεν πηγαίνουν με τον εγωισμό! Εσύ υπήρξες ποτέ εγωιστής στη ζωή σου; Γίνεσαι σκληρός?

Π.Γ. Σκληρός γίνομαι όταν οι καταστάσεις το απαιτούν, είμαι ανεκτικός μου αρέσει να κάνω υπομονή! Να ακούω πρώτα και μετά να πράττω, δυο φορές άμα σκεφτείς την τρίτη θα είσαι περισσότερο σίγουρος για την απόφαση σου. Έμαθα πολλά από έναν καλό φίλο που με είχε σαν παιδί του στην Θεσσαλονίκη! Τον Γιώργο τον Ποικιλίδη! (παλαιστής ολυμπιονίκης). Όχι δεν νομίζω να ήμουν ποτέ εγωιστής! Καμία φορά πάλι μπορεί να γινόμουν χωρίς να το καταλάβω… άνθρωπος είμαι. Να σου πω που θα μπορούσα όμως να γίνω; Όταν κάπου θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια με έναν άλλον άνθρωπο, είτε αυτός είναι συνεργάτης, είτε φίλος, είτε οποιοσδήποτε άλλος!

Ρ.Τ. Κ. Πέτρο σε τρομάζει ο γάμος; Ποια είναι η γνώμη σου για τα διαζύγια;

gisis2Π.Γ. Πήγε λοιπόν κάποτε κάποιος προσκυνητής στο Άγιο Όρος, συνάντησε τον πατέρα Παίσιο και τον ρώτησε: «Γέροντα, γιατί χωρίζουν σήμερα τα ζευγάρια;» και του απάντησε ο γέροντας: «Οι άνθρωποι, βρε παιδί μου, χωρίζουν από τη φιληδονία τους και από τον εγωισμό τους. Από τίποτε άλλο. Όλους τους άλλους λόγους τους εμπνέονται εκ των υστέρων για να δικαιολογούν τους εαυτούς τους».

Επέτρεψε με όμως να σου πω και κάτι άλλο! Πριν μια εβδομάδα που πήγα στο Άγιο Όρος όπως σου είπα και πριν, σε μια συζήτηση που είχα με τον πατέρα Μελίτωνα για τον γάμο αλλά και τα διαζύγια μου είπε: «όπως για μένα ήταν απόφαση ζωής να αφήσω την Κρήτη στα 16 μου και να έρθω στο μοναστήρι για να αφοσιωθώ στον Θεό, έτσι και για σένα βρε αγόρι μου είναι απόφαση ζωής με ποια γυναίκα θα είσαι στο υπόλοιπο της ζωής σου. Θα πρέπει να επιλέξεις με προσοχή τη γυναίκα που θα πορευτείς μαζί της»! Ο προορισμός του ανθρώπου είναι η οικογένεια! Είναι ευχής έργον άμα βρεις τον άνθρωπο σου και να ζήσετε μαζί μέχρι τα βαθιά γεράματα σας! Όταν θα βρω τη γυναίκα εκείνη που θα είναι.. φίλη,  σύζυγος, ερωμένη, μάνα.. ναι τότε θα πω ότι θέλω να προχωρήσω μαζί της και να κάνουμε μια όμορφη οικογένεια. Κατά την γνώμη  μου… την γυναίκα μου δε θέλω να την βαριέμαι, αντίθετος  θέλω να την έχω όλη μέρα δίπλα μου γι αυτό και λέω φίλη, η ανάγκη της συντροφιάς είναι σημαντική μετά έρχονται όλα τα άλλα.

Ρ.Τ.Κ. Πέτρο είσαι ειλικρινείς άνθρωπος?

Π.Γ. Δεν ξέρω αν είμαι απόλυτα άλλα προσπαθώ πολύ, το να είσαι ειλικρινείς νομίζω πως μόνο κέρδος έχεις γιατί δεν κουράζεις το μυαλό σου, όταν το βράδυ πέσεις για ύπνο και κλείσεις το φως… εκεί έρχονται όλα, είσαι μονός σου τελείως!! ΕΣΥ και οι σκέψεις σου, ΕΣΥ και η συνείδηση σου!! Εκεί ότι έχεις κάνει έρχεσαι αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα για όσα έχεις κάνει και για όσα έχεις πει.. τότε σου μιλά και γίνετε η ο καλύτερος σύμμαχος η ο χειρότερος εχθρός σου.
Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να είμαι ειλικρινείς.. το ψέμα δεν έχει διάρκεια και κάποτε θα βγει στην επιφάνεια.

Ρ.Τ.Κ. Και μια που μιλάμε για οικογένεια, θυμήθηκα πόσο γλυκαίνεις πάντα όταν μιλάς για τους γονείς σου! Θέλεις να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας μια ανάμνηση, κάτι που να σου έχει μείνει έντονα από τα παιδικά σου χρόνια;

Π.Γ. Ναι βέβαια με μεγάλη χαρά! Τους γονείς μου τους υπεραγαπάω! Με μεγάλωσαν με αγάπη, με έκαναν έναν άνθρωπο σκεπτόμενο και ξέρεις τι μου έλεγαν πάντα; «Πρώτα θα σκέφτεσαι και μετά θα μιλάς, γιατί η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, και κόκαλα τσακίζει»! Θυμάμαι λοιπόν πως όταν ο πατέρας μου γυρνούσε στο σπίτι από το καφενείο, έβγαζε το πουκάμισο του και εγώ έβλεπα τα μπράτσα του και κρεμιόμουν από αυτά για να κάνω μονόζυγο!!!  Θυμάμαι όμως και ένα περιστατικό ακόμη πιο  έντονα και θέλω να το μοιραστώ με σένα και τους αναγνώστες μας!!! Όταν στα 15 μου μίλησα άσχημα στην μητέρα μου, ο πατέρας μου με έπιασε από τον γιακά και  είπε στη μητέρα μου να πάει μέσα για να μείνουμε οι δυο μας. Τον θυμάμαι με σουφρωμένα φρύδια και σφιγμένα σαγόνια να μου λέει: «Άκου τσόγλανε, μπορεί εσένα  να είναι μάνα σου και να θεωρείς ότι μπορείς να της μιλάς όπως θέλεις, Εμένα όμως  είναι γυναίκα μου και δεν θα επιτρέψω να της μιλήσεις ξανά έτσι μπροστά μου. Τον θυμάμαι σαν χθες και έχει απόλυτο δίκιο! Έχω δυο υπέροχους ανθρώπους για γονείς που τους θυμάμαι από μικρός να αγωνίζονται  για να με μεγαλώσουν όσο καλύτερα μπορούσαν εμένα και την αδερφή μου! Τους ευχαριστώ για αυτό με όλη μου τη ψυχή! Όσο για την μητέρα μου, εκείνη είναι ΜΑΝΑ με όλη τη σημασία της λέξης! Είναι το ιδανικό πρότυπο της μητέρας! Και θα ήθελα η γυναίκα μου να μ’ αγαπάει, μπορεί με διαφορετικό τρόπο βέβαια, αλλά να μ’ αγαπάει τόσο όσο η μάνα μου!!

Ρ.Τ.Κ Αλήθεια εσύ όπως γνωρίζει και πάρα πολύς κόσμος έχεις ασχοληθεί και με τον χώρο της μόδας και μάλιστα έχεις κατακτήσει και τον τίτλο του Μister International tourism 2006! Θέλεις λοιπόν να μας πεις πως αντέδρασαν οι γονείς σου όταν τους είπες ότι θα ασχοληθείς με το modeling;

Π.Γ. (χαμόγελο)  Ο πατέρας μου γελούσε!!! Η μητέρα μου βέβαια καμάρωνε, έλεγε «τι όμορφο γαλανομάτη γιο έχω»!!! (γέλια) Ε καταλαβαίνεις ότι όλες οι μάνες έτσι τα βλέπουν τα παιδιά τους!

Ρ.Τ.Κ.  Όταν δεν ασχολείσαι με το περιοδικό πως σου αρέσει να περνάς τον χρόνο σου;

Π.Γ. Όταν βρίσκω χρόνο μου αρέσει να πηγαίνω με τους φίλους μου για φαγητό και τσίπουρο σε ταβέρνες, να κάνουμε πολλές φορές clubbing, να πηγαίνω στο βουνό, και έχω να πω ότι εδώ έχετε στην Ξάνθη και τον Λειβαδίτη που μου αρέσει να πηγαίνω συχνά, τώρα το καλοκαιράκι να πηγαίνουμε με την παρέα μου στη θάλασσα για βουτιές και ψαροντούφεκο  και  βέβαια μου αρέσει να κάνω  ιππασία, κάτι που μου άρεσε και από παιδί. Γεμίζω με απίστευτη ενέργεια όταν πηγαίνω στο Μυρωδάτο όπου εκεί έχει ένα πολύ ωραίο ράντζο το «Ράντζο Κυριακού» και κάνω ιππασία. Μάλιστα όταν πηγαίνω κάνουμε και βόλτες έξω από το ράντζο και γυρίζουμε όλη τη περιοχή, αφού μιλάμε για δίωρες, τρίωρες και μονοήμερες βόλτες. Τώρα διοργανώνουμε μια πολύ ωραία βόλτα με τα άλογα, τετραήμερη μέχρι την Αλεξανδρούπολη με στάσεις σε διάφορες παραλίες.

Ρ.Τ.Κ Πέτρο μου είσαι ένας νέος άνθρωπος που και εσύ βιώνεις την κρίση όπως όλοι άλλωστε. Και ξέρεις δεν θα ήθελα να το περιορίσουμε στο οικονομικό γιατί σαφέστατα μιλάμε για οικονομική κρίση αλλά υπάρχει και κρίση αξιών. Πως βιώνεις την κατάσταση αυτή εσύ;

Π.Γ. Η αλήθεια είναι ότι περνάμε όλοι δύσκολα και εγώ δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Αλλά πρέπει σε αυτή τη φάση να πολεμήσουμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο αγνά και ακόμη πιο ενωμένοι! Όποιος τα παρατήσει, χάθηκε! Χρειάζεται δύναμη! Επιμονή υπομονή και περισσότερη δουλειά λοιπόν!!!

Ρ. Τ.Κ. Κλείνοντας πες μας τα σχέδια σου για τα επόμενα τεύχη του «GO THRAKI»

Π.Γ. Έχω στο μυαλό μου να διοργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις για να γνωριστούν μεταξύ τους οι πελάτες μας από Κομοτηνή και τη Ξάνθη. Θέλω να ενωθούν όλοι οι επαγγελματίες της Θράκης, να συνεργαστούν και να βοηθηθούν οι επαγγελματίες μέσα από το περιοδικό, γιατί θέλω να το ξέρουν και όσοι θα διαβάσουν τη συνέντευξη ότι όλοι οι πελάτες του περιοδικού είναι αυτό που λέμε από «καλή πάστα», και είμαστε φίλοι πλέον! Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας.

Επίσης στόχος δικός μου και των συνεργατών μου είναι από δω και πέρα να κάνουμε ακόμη πιο ωραίες σελίδες, ωραίες μακέτες που θα αρέσουν περισσότερο στον κόσμο. Και βέβαια στο σημείο αυτό να πω  στους αναγνώστες μας ότι είμαστε ανοιχτοί πάντα σε προτάσεις που μπορεί να έχουν για να αλλάξουμε ή να προσθέσουμε οτιδήποτε στο περιοδικό. Μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου και στο e-mail που υπάρχει στο περιοδικό και μέσω facebook. Να σου πω επίσης ότι ήδη όπως είπα πριν το περιοδικό αυτό είναι του κόσμου! Να πω επίσης για όσους δεν το γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει και τον επαγγελματικό οδηγό του «GO THRAKI» που είναι ένας κατάλογος επιχειρήσεων, περιλαμβάνει και όλα τα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού, έχει νέα, ειδήσεις, τραγούδια και άλλα πολλά και είναι διαθέσιμος σε όλους μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση «www.gothraki.com».

Ρ.Τ.Κ. Πέτρο σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη σου αυτή στο γενέθλιο τεύχος του «GO THRAKI». Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα σε εσένα προσωπικά αλλά και στο περιοδικό μας που το έχει αγαπήσει πάρα πολύ ο κόσμος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη! Εύχομαι να πάει ακόμη ψηλότερα το περιοδικό.

Π.Γ. Σ’ ευχαριστώ Ρένα και εγώ πολύ και μακάρι να πάμε ακόμη καλύτερα!!!