Ποιοι θέλουν εκτός τον Αλέξανδρο Κοντό;

Για να δούμε τι θα αποφασίσει το  εκλογοδικείο Ροδόπης σχετικά με την προσφυγή των Ευριπίδη  Στυλιανίδη και  Αλέξανδρου  Κοντού. Οι δύο πρώην βουλευτές (Ροδόπης και Ξάνθης αντίστοιχα)  υποστηρίζουν ότι στις δύο τριεδρικές περιφέρειες έπρεπε να εκλεγεί βουλευτής από το δεύτερο κόμμα, δηλαδή από τη ΝΔ, και ότι έγινε αυθαίρετη και λαθεμένη ερμηνεία του εκλογικού νόμου. Πάντως σε περίπτωση κατά την οποία το εκλογοδικείο δεχτεί τις προσφυγές των δύο βουλευτών θα προκαλέσει καραμπόλες και σε άλλες περιφέρειες, χωρίς ωστόσο η εξέλιξη αυτή να αλλάξει το συσχετισμό των δυνάμεων στη Βουλή.

 

Η υπόθεση εκδικάζεται στο εκλογοδικείο στις 25 Μαίου.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η εκλογή των δύο πρώην βουλευτών μάλλον θα σημματοδοτήσει αντιδράσεις με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει το μπλοκ του Κυριάκου Μητσοτάκη την απο-Καραμανλικοποίηση του κόμματος.

Στην Ξάνθη σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, “παίζει” πολύ η κουβέντα που “σπέρνεται” από κύκλους προσκείμενους στο Προεδρικό μπλοκ πώς αν ο Α. Κοντός δεν δικαιωθεί στο εκλογοδικείο τότε λύνει τα χέρια του κόμματος(;) στην Ξάνθη. Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς εννοεί ο συνομιλητής άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πώς αν οι εκλογές γίνουν με λίστα πολύ πιθανών ο Α. Κοντός να μην είναι πρώτος.