Την εκτίμησή του ότι μετά το ερχόμενο Eurogroup θα υπάρξει εκτίναξη της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, προβλέποντας ότι το 2016 το ποσοστό ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 1,5% και το 2018 θα φθάσει στο 3%.

«Θα έχουμε, είμαι βέβαιος, εκτίναξη της ανάπτυξης. Τα περίπου 5,7 δισ, που αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία, θα την εκτινάξουν πραγματικά σε πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης» είπε ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε 3% ανάπτυξη το 2018. θα δείτε πραγματικά ότι στο τέλος του 2016 θα έχουμε ένα πολύ θετικό ποσοστό ανάπτυξης που θα ξεπερνά το 1,5%».

Εξάλλου, στο ερώτημα αν η αύξηση της φορολογίας θα αποτελέσει άλλοθι για ορισμένους να μην εκδίδουν αποδείξεις και να πληρώνουν φόρους, ο κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά τόνισε ότι όσοι εισφοροδιαφεύγουν στο τέλος θα βγουν χαμένοι. Υπογράμμισε δε ότι με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις και για την επιστροφή επιχειρήσεων που μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες.
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ