Εντύπωση προκαλεί η είδηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Φωνή της Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία το όνομα του Προϊστάμενου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Θράκη φέρεται να συμπεριλαμβάνεται στις διαβόητες λίστες των Panama Papers.
Πρόκειται για τον κ. Αθανάσιο Καφόπουλο, Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ με έδρα την Ξάνθη, με την εφημερίδα μάλιστα να διερωτάται ευλόγως “αληθεύει κύριε Κοτζιά ότι στην λίστα των Panama Papers περιλαμβάνεται και το όνομα του Διευθυντή του Γραφείου των Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη κ. Θάνου Καφόπουλου; Αν αληθεύει πώς είναι δυνατόν οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ήσυχοι από τις εκάστοτε επιλογές των ανθρώπων που υποτίθεται αποτελούν το δεξί χέρι των εκάστοτε κυβερνήσεων στην περιοχή μας, με στόχο να προσφέρουν υπηρεσίες υπέρ της κοινωνίας και υπέρ της πατρίδας; Θα υπάρξει αντικατάστασή του ή όχι;”. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από πλευράς του ΥΠΕΞ ωστόσο πρόκειται για μια είδηση η οποία γεννά πολλαπλά ερωτηματικά και χρήζει άμεσης και πλήρης διαλεύκανσης. Στις σχετικές λίστες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας παρουσιάζονται δύο εγγραφές με το όνομα “Orestis Athanasios Kafopolous”, με τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας και διεύθυνσης.