Στο 5% βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν οι εκλογές γίνουν μετά τον Σεπτέμβριο

Ρώτησα σήμερα το πρωί, παλιό και έμπειρο στέλεχος της ΝΔ στην Ξάνθη που διετέλεσε και Αντινομάρχης επί Παυλίδη και προέρχεται από την μειονότητα, πότε βλέπει εκλογές. Η απάντηση του ήταν. “Βλέπω εκλογές και άμεσα, όμως είναι προτιμότερο αυτές να γίνουν μετά το Σεπτέμβριο Οκτώβριο και ακόμη καλλίτερα κοντά στον Δεκέμβριο για να ξαναγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 5% που είναι το πραγματικό ποσοστό τους”.

Αυτό μου είπε ο ποιο έμπειρος πολιτικός στην Ξάνθη όπου μαζί με τον Παναγιώτη Ταρενίδη ασκούσαν τα καθήκοντα του Αντινομάρχη την ίδια περίοδο.

Έχει δίκιο ο πρώην Αντινομάρχης και κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος βουλευτής από την μειονότητα με την ΝΔ.

Προφανώς ο Τσίπρας, ποντάρισε στην καλοκαιρινή ραστώνη των Ελλήνων περνώντας τώρα τα μέτρα, με την ελπίδα  να παραμείνει μερικούς ακόμη μήνες μαζί με τους συν “τρόφους” του στην εξουσία. Όμως, όταν έρθει ο λογαριασμός στους δύσκολους χειμωνιάτικους μήνες τότε σίγουρα θα πρέπει να πάει σε εκλογές.

Η αλήθεια είναι, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες και δημοσιεύματα, ότι οι συν “τροφοί” του εισηγούνται να πάει σε εκλογές μόλις πάρει το οκ για την διευθέτηση του χρέους, μη γελιόμαστε δεν έχει διαγραφή, για να πάει σε εκλογές πριν τον χειμώνα και ο λόγος είναι ότι  θα έχει κάτι στο χέρι του για να ξεγελάσει για μία ακόμη φορά τους “αφελείς” ψηφοφόρους. Διότι αν φτάσει ο Σεπτέμβριος και αρχίσει ο Ελληνικός Λαός να πληρώνει τον λογαριασμό της δήθεν διαπραγμάτευσης, τότε όλα τα μέλη της κυβέρνησης, όπου φύγει φύγει.