Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος.

Η Μάνα της προσφυγιάς. «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας» και η τιμή αυτού που τιμά την μάννα ακόμη μεγαλλύτερη.

Μία πολύ καλή πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης έλαβε χώρα στο ξωκκλήσι Αι Γιάννης ο Θεολόγος   στα Πομακοχώρια τιμώντας την μάνα της προσφυγιάς.

Με αφορμή αυτό το γεγονός να συγχαρούμε τον Σύλλογο Ποντίων που υιοθέτησε   το ξωκκλήσι του Αι Γιάννη του Θεολόγου που βρίσκεται ψηλά στην κορφή μεταξύ Εχίνου και Θέρμης.

Επίσης θα πρέπει να συγχαρούμε τους υπόλοιπους συλλόγους της Ξάνθης που υιοθέτησαν τα υπόλοιπα ξωκκλήσια που είχανε μείνει παρατημένα όταν απομακρύνθηκαν από την περιοχή ο Στρατός και οι υπάλληλοι από τις διάφορες υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τον Πομάκικο Πληθυσμό.

Τελευταίο αφήσαμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κκ Παντελεήμονα που δεν υπολογίζει τον κόπο και τον χρόνο για να λειτουργήσει αυτά τα ξωκλήσια στα Πομακοχώρια.

Πολλοί προοδευτικοί θα πουν πολλά. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε.

Η ουσία είναι ότι επιτέλους χάρις στις πρωτοβουλίες των συλλόγων που υιοθέτησαν από ένα ξωκκλήσι και με την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, ακούγονται οι ύμνοι και η θεία λειτουργία σε μία περιοχή ξεχασμένη όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από τους εκπροσώπους της, εκλεγμένους και μη, στην Ξάνθη.

.