Υλικά συνταγής:

5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες 1 εκ.
1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές ψιλοκομμένες
2 σκ. σκόρδο κομμένες σε φετούλες
1 κοφτή κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
ελάχιστο πιπέρι
Για το μείγμα μπαχαρικών
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο θυμάρι
Για τη σάλτσα τυριού
1 γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε από το κοτσάνι και κόβουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μπολ με πολύ νερό για 10′. Τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε. Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

2. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι γα λίγα λεπτά. Προσοχή να μην σκουρύνει. Προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη.

3. Τρίβουμε τον πελτέ στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα με το κατσικίσιο τυρί. Σε πιατέλα στήνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε λοφάκι. Ακουμπάμε την πυκνή σάλτσα μυρωδικών και τέλος αφήνουμε κουταλιές από σάλτσα γιαούρτι με κατσικίσιο τυρί. Πασπαλίζουμε μυρωδικά.

5. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.

Διαβάστε τη συνταγή για τις μελιτζάνες και ρύζι µε δυόσµο και γιαούρτι.