«Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην ενημερωτική εκστρατεία της Ε.Ε.»

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου (#EUinMyRegion), με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα παρακάτω αναφερόμενα έργα:

  1. Στην πόλη της Δράμας το «Hydrama Grand Hotel Drama», Αγίας Βαρβάρας 11, το οποίο είναι ένα διατηρητέο κτίριο (παλαιά καπναποθήκη) που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων. Για την υλοποίηση της επένδυσης, έγινε χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA (με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013) και την εβδομάδα 9 – 15 Μαΐου 2016, θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο για το κοινό.
  2. Στην πόλη της Ξάνθης ο «Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης», Ελ. Βενιζέλου 17, ο οποίος βρίσκεται στην παλιά πόλη και είναι το κτίριο στο οποίο έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας, ο Μάνος Χατζιδάκις. Το κτίριο, είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, αναστηλώθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο για το κοινό στις 9 Μαΐου 2016 από 09.00 – 13.00 π.μ.

Η σελίδα web της καμπάνιας της ΕΕ: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/inform-network/map/

 

Η ειδική σελίδα για τη συμμετοχή της Ελλάδας: https://www.espa.gr/el/Pages/EuropeInMyRegion.aspx