Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τις αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Ο Γολγοθάς στην Εκπαίδευση δεν έχει ανάσταση….

Ο κ. Υπουργός Παιδείας , συνεχίζει το ξήλωμα στην Εκπαίδευση. Είναι μια ιδεοληπτική πορεία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2015 και συνεχίζεται!

Οδηγούμαστε σε σύγκρουση , όχι με το πελατειακό κράτος΄΄ και την ΄΄αδιαφάνεια  στην εκπαίδευση΄΄ όπως ισχυρίζεται ο κ. Φίλης, αλλά με τη λογική του κράτους λάφυρου, των ημετέρων και των συνδικαλιστικών συντεχνιών που τον πλαισιώνουν.

Επιλογές στελεχών που αμφισβητούνται στο Συμβούλιο  Επικρατείας , συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ΄΄ημετέρους΄΄ , ονομαστικές αποσπάσεις αναπληρωτών είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις της πολιτικής ΄΄ ανεξιθρησκίας΄΄ που τελικά ήταν κενή περιεχομένου!

Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουν χέρι και στην Κεντρική Επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σε μια διαδικασία που κρίνεται το μέλλον 103.000 μαθητών το ΄΄ράβε – ξήλωνε΄΄ δεν έχει θέση.

Δεν σας επιτρέπουμε να παίζετε με τα παιδιά μας , δεν βάζουμε σε κίνδυνο το θεσμό και τη διαδικασία των εξετάσεων, δεν απαξιώνουμε την εμπειρία και το επιστημονικό κύρος όλων όσων συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές;

Γιατί τόσο μυστικοπάθεια;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οποιαδήποτε αστοχία βαρύνει την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του απέναντι στους χιλιάδες  μαθητές και τις οικογένειες τους.