Ο τυχοδιοκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πόσο ακόμη θα “δουλεύει” την Ευρώπη η Τουρκία;

 

Ξέραμε όλοι ότι η διπλωματία της Τουρκίας βασίζεται στον  τυχοδιοκτισμό, στην πονηριά και το ανατολίτικο παζάρι και ήρθε πλέον η ώρα να συνεχίσει να δουλεύει την Ε.Ε. η οποία της δίνουν απλόχερα ότι ζητήσει αρκεί να κρατήσει τους μετανάστες στον τόπο της και δυστυχώς για τον Ελληνισμό, της επιτρέπουν να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο σε βάρος του.

Δυστυχώς η Ε.Ε. μη έχοντας σχέδιο για το μεταναστευτικό, επιτρέπει στην Τουρκία να την εκβιάζει και να απαιτεί ότι ποιο παράλογο γίνεται. Που ακούστηκε να χορηγείται βίζα ενώ δεν έχει αναγνωρίσει την Κύπρο; Τι λένε οι δύο Ευρωπαϊκές κατά τα άλλα κυβερνήσεις, αυτή της Κύπρου και της Ελλάδος;

Όπως μετέδωσε το Πρώτο Θέμα, το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την άρση των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ από τη στιγμή που η Ευρώπη φιλελευθεροποιήσει τις προϋποθέσεις για βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Κάτι τέτοιο είναι ένα από τα 72 κριτήρια που απαιτούνται από τις Βρυξέλλες. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει επίσης και για τους Ελληνοκύπριους.

«Αυτό δεν σημαίνει την αναγνώριση της Κύπρου. Εάν η ΕΕ καταργήσει τις θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες, τότε και εμείς θα καταργήσουμε τη βίζα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Αυτή τη στιγμή, ήδη οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία, αλλά εμείς εκδίδουμε τη βίζα τους σε ξεχωριστό χαρτί. Με τη νέα αυτή ρύθμιση δεν θα χρειάζονται θεώρηση», ανέφερε.

Κληθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα περιμένει αύριο την επίσημη έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.