Πραγματικά είναι να απορεί κανείς και να ψάχνει τις προτεραιότητες αυτής της Κυβέρνησης παρωδία, στο τόσο σημαντικό ζήτημα της ελάφρυνσης της Χώρας μας από τον υπέρογκο αριθμό των μεταναστών.

Αυτή την στιγμή, υπάρχει, έτσι όπως υπάρχει, το πλαίσιο συμφωνίας επανεισδοχής από την πλευρά της Τουρκίας μεταναστών που ήρθαν παράνομα στην Χώρα μας. Γιατί λοιπόν αυτή η κυβέρνηση δεν ρίχνει ιδιαίτερη βαρύτητα, ενισχύοντας εκείνες τις υπηρεσίες οι οποίες ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο; Θεωρεί δηλαδή ικανοποιητικό τον αριθμό της επανεισδοχής στην Τουρκία μόνο 12 μεταναστών; Είναι ικανοποιημένη; Με τι ασχολούνται τα συναρμόδια Υπουργεία; Επιτέλους πότε θα δουλέψουν στην Κυβέρνηση και πότε θα ασχοληθούν με τα τόσο σημαντικά προβλήματα;

Α.Π. 

Σύμφωνα με τις διαδικασίες εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27 Απριλίου 2016, η επιστροφή στην Τουρκία, 12 υπηκόων Συρίας, 7 ανδρών και μιας γυναίκας με τα 4 ανήλικα παιδιά της.

Επιστροφή στην Τουρκία 12 προσφύγων, υπηκόων Συρίας

 

Η ομάδα των 12 Σύρων επέστρεψαν στην Τουρκία με αεροσκάφος μισθωμένο από τον Frontex το οποίο απογειώθηκε στις 12.10΄από τον Αερολιμένα “Οδυσσέας Ελύτης” στη Μυτιλήνη, με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας. Οι επιστραφέντες  είχαν από πριν εκφράσει τη βούλησή τους να γυρίσουν στην Τουρκία, ενώ κανένας τους δεν είχε υποβάλει αίτηση ασύλου.

 

Η διαδικασία των επιστροφών στη γείτονα θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, καθώς και του Διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας.

 

Με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μέχρι τώρα έχουν επιστραφεί στην Τουρκία 386 αλλοδαποί.