Όταν στον βωμό της πολιτικής θυσιάζονται οι αρχές και  πιστεύω.

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ομολογώ ότι εξεπλάγην όταν στα ειμαίλς της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας είδαμε την ευχετήρια κάρτα από τον δήμαρχο Καπζά Τζεμήλ και το δημοτικό  συμβούλιο της Μύκης, να εύχεται καλό Πάσχα.

Ο λόγος είναι ότι μόλις πριν από λίγο καιρό ο εν λόγω δήμαρχος απαγόρευσε στον “Άγιο Βασίλη” να μπει σε μειονοτικό δημοτικό σχολείο της επικρατείας του και έκανε μεγάλη φασαρία που στην κυριολεξία συντάραξε το Πανελλήνιο, με την δικαιολογία ότι η παρουσία του “Αι Βασίλη” θίγει και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών.

Δηλαδή για να καταλάβω τώρα εγώ ο αδαής περί τα θρησκευτικά, ο Άγιος Βασίλης προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών μουσουλμάνων συμπολιτών μας και η Ανάσταση του Κυρίου όχι;

Απλά επιβεβαιώνεται αυτό που κατά κόρον λέγεται στα καφενεία και τις μαζώξεις για τους πολιτικούς. Είναι όλοι ίδιοι. Δεν πιστεύουν σε τίποτα, δεν τους εμποδίζει τίποτα και δεν έχουν κανέναν φραγμό προκειμένου να στηρίξουν την πολιτική τους υπόσταση ανεξάρτητα σε ποια θρησκεία πιστεύουν ή ανήκουν. Όλα για την πολιτική.

 

Τελικά είναι όλοι το ίδιο.