Διαβάσαμε όλοι την τοποθέτηση της Ιεράς Μητροπόλεως απέναντι στο κάλεσμα των άθεων προκειμένου  να κάνουν μάζωξη σε συγκεκριμένη γνωστή ταβέρνα στο κέντρο της πόλης μας την Μεγάλη Παρασκευή και θα συμφωνήσουμε με αυτό που είπε ο Μητροπολίτης ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να δηλώνει ότι θέλει και να πορεύεται όπως θέλει από την στιγμή που δεν ακολουθεί την Ορθοδοξία. Άλλωστε αυτή έχει κανόνες και όποιος πορεύεται σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες η εκκλησία στέκεται δίπλα του.

Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι κάνουν κάλεσμα για φανερό δείπνο την Μεγάλη Παρασκευή είναι δικαίωμα τους όμως, κάνει μεγάλη εντύπωση που δημοσιοποιούν την παρουσία τους και ιδιαίτερα στην Ξάνθη και κατ επέκταση στην Θράκη.

Αλήθεια έχουμε τόσους πολλούς άθεους στην Ξάνθη; Γιατί μέχρι τώρα δεν είχαμε παρόμοιες εκδηλώσεις και δημοσιοποιήσεις; Εκτός αν υπήρχαν και δεν το πήρε ο πολύς κόσμος χαμπάρι.

Μη δημοσιοποίηση τους έχει να κάνει με την γενικότερη στάση αυτών που στέκονται στην κεφαλή του κράτους οι οποίοι συμβάλλουν με την στάση τους στην διάλυση παντοιοτρόπως της συνοχής της κοινωνίας;

Άραγε είναι τυχαίο το γεγονός ότι φέτος οι άθεοι ένιωσαν την ανάγκη να δημοσιοποιήσουν την παρουσία τους;

Μήπως τελικά είναι σημεία των καιρών;