Πολλά ερωτήματα γεννιούνται από τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στα αυτοδιοικητικά πράγματα και είναι λογικό. Αφού δεν έχουν να επιδείξουν έργο στο Πανελλήνιο, ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Μήπως είναι αυτοδιοικητικοί και δεν το ξέρουν;

Θα συμφωνήσουμε μαζί τους στο γεγονός ότι όλο το σκηνικό που στήθηκε στον δήμο Τοπείρου ότι είναι κατακριτέο.

Όμως, αντί απλά να κάνουν μία παρέμβαση που δεν είναι το αντικείμενο τους, καλλίτερα να εισηγηθούν στα κεντρικά και από εκεί στην κυβέρνηση, να αλλάξει τον νόμο που θα επιτρέψει στους δημάρχους να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Αν δεν το γνωρίζουν τους υπενθυμίζουμε ότι δουλειά ενός κόμματος που είναι στην εξουσία είναι να εισηγείται προτάσεις που θα διευκολύνουν την άσκηση διοίκησης από τους ΟΤΑ και όχι να παίζουν αντιπολιτευτικό ρόλο. Αντιπολιτευτικές παρατάξεις υπάρχουν και ειδικά στον δήμο Ξάνθης πολλές και η δουλειά τους είναι να ασκήσουν έλεγχο και αντιπολίτευση στον Δήμο.

Η δουλειά κατά την εκτίμηση μας ενός κυβερνόντος κόμματος είναι να εισηγείται να ψηφίζονται νόμοι για να διευκολύνουν τους ΟΤΑ να διοικήσουν και να γίνει ευκολότερη η καθημερινότητα των πολιτών.

Η άσκηση κριτικής στους δήμους δεν είναι η δουλειά τους. Ας κάνει λοιπόν η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αυτό που πρέπει για να βρεθούν δουλειές στην Ξάνθη, να εισηγηθεί προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων της εκπαίδευσης στην Ξάνθη και όχι να παρεμβαίνει γιατί κάποιος «φασίστας» κάλεσε τα παιδιά να δούνε το Ευρωκοινοβούλιο.

Αν δεν μπορούν να ασχοληθούν με σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας μέσω της πολιτικής τους οντότητας, να πάνε στο σπίτι τους. Η άσκηση αντιπολίτευσης στους δήμους γίνεται και πολύ καλά μάλιστα από τις δημοτικές παρατάξεις που υπάρχουν. Αν δεν είναι ικανοί, να αφήσουν σε άλλους αυτήν την δουλειά.

Α.Π.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

 

Σφοδρή κατακραυγή και έντονες αντιδράσεις πολιτών έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον δημότη(!) Τοπείρου ο οποίος έσερνε έναν σκύλο με το φορτηγάκι του. Μεγαλύτερη  έκπληξη προκάλεσε  η ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου με την οποία αποδέχεται ως φυσιολογικό, τα νεκρά ζώα της περιοχής να σέρνονται πίσω από αυτοκίνητα. Η πράξη αυτή που έγινε γνωστή μέσω μιας φωτογραφίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες 2 μέρες, έχει προκαλέσει φρίκη στους συμπολίτες μας καθώς και έντονο προβληματισμό για την τύχη των αδέσποτων και την ελλιπή μέριμνα που υφίσταται για αυτά.

Αντίστοιχα με τον Δήμο Τοπείρου και ο Δήμος Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία συνεχώς και πληθαίνουν, χωρίς να λαμβάνονται  μέτρα για την αντιμετώπισή του, καθώς δεν υφίστανται οι κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία και την ιατρική περίθαλψη των ζώων ούτε όμως και η απαραίτητη ενημέρωση του κοινού ώστε να αποφευχθούν νέα κρούσματα στο μέλλον.

Τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος έχει ξοδέψει υπέρογκα ποσά σε “καλλιτεχνικά” δρώμενα χαμηλής απήχησης  από την κοινωνία της Ξάνθης ( playback συναυλία Κ. Μαρτάκη κόστους 9.000 ευρώ, cd Γ. Σαββιδάκη σε παιδικούς σταθμούς , 4.500 ευρώ). Κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν έχει παρθεί για αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη μας, εξαιρώντας βέβαια την υπερπροσπάθεια των συλλογικοτήτων, όπως ο ΦΟΞ, που όμως είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στον όγκο των περιστατικών.

 

Ο πολιτισμός απέχει μακράν, των δημοτικών αρχών.

Οι δημότες στην πλειοψηφία τους όμως όχι.