Για την κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

 

Οι επιτροπές εκπαιδευτικών Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας του ΠΑΜΕ χαιρετίζουν τους συναδέλφους αναπληρωτές και νηπιαγωγούς που δώσανε δυναμικό παρών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 21 Απρίλη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή.

 

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ξεδιπλώνεται αυτό το διάστημα, είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων απέμειναν στους εργαζόμενους και της ίδιας της ζωής μας.
Στα συγκεκριμένα αιτήματα που τέθηκαν για απόσυρση των διατάξεων για την πρόσληψη των αναπληρωτών και τα νηπιαγωγεία, καθώς επίσης και για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για τη κάλυψη όλων των κενών, η στάση του Περιφερειακού Διευθυντή ήταν προκλητική. Το πνεύμα που διέπνεε όλες τις τοποθετήσεις του ήταν πως  οι διατάξεις έρχονται να «νοικοκυρέψουν» την κατάσταση, ενώ για τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς απάντησε πως η κυβέρνηση θέλει αλλά δεν την αφήνουν οι θεσμοί, ότι «δεν καταλαβαίνουμε πως ζούμε σε μια πτωχευμένη χώρα». Οι προκλητικές τοποθετήσεις του για νηπιαγωγεία με ελάχιστα νήπια, για προϋπηρεσία που δεν ήταν νόμιμη, η προειδοποίηση πως θα πρέπει να προσέχουμε γιατί κινητοποιούμαστε μέσα σε σχολείο απαντήθηκαν από τη μαζική – μαχητική στάση των συναδέλφων αναπληρωτών και νηπιαγωγών που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του. Κι εκεί οι απαντήσεις που δόθηκαν απόδειξαν πως πραγματικά οι Περιφερειακοί Διευθυντές που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο είναι τα πρώτα βιολιά  στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής αλλά πάνε κι ένα σκαλί πιο πέρα. Χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα ειπώθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή πως δεν θεωρεί ότι υπάρχουν δυσπρόσιτα σχολεία.

 

Τις επόμενες μέρες, και μέσα στο διάστημα του Πάσχα, χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση ώστε με όποια μορφή κινητοποίησης χρειαστεί να παλέψουμε για  να μην περάσουν οι διατάξεις που κλείνουν νηπιαγωγεία και απολύουν αναπληρωτές. Όλοι στη 48ωρη Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το υπόλοιπο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.

 

            Άλλη λύση από τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα σωματεία, συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απέναντι σε κάθε έκφανση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν υπάρχει.

«όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα» Μπ Μπρεχτ.