Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Τα Κάστρα του Μυστρά» έκαναν θραύση από την στιγμή που πρώτο κυκλοφόρησε και γράφει από τότε πάνω από 7.000.000 πωλήσεις, αυτό κυρίως λόγω της απλότητάς του και του ευφυούς σχεδιασμού του από τον σχεδιαστή του Klaus-Jürgen Wrede με την ονομασία «Carcassonne ». Στην Ελλάδα τη μετάφραση και διανομή έκανε η Κάισσα.

Επιτραπέζιο: « Τα κάστρα του Μυστρά »

Το παιχνίδι είναι για 2 έως 5 παίχτες (6 με την επέκταση «Ναοί και Πανδοχεία») για εκτιμώμενο χρόνο 30′ έως 90′ και ηλικίες 8+.

Είναι ένα όμορφο επιτραπέζιο στρατηγικής τοποθέτησης πλακιδίων πάνω στο τραπέζι (ταμπλό δεν υπάρχει, το “δημιουργούμε” εμείς) και τοποθέτησης πιονιών/ακολούθων (meeples) σε αυτά τα πλακίδια με στόχο να βαθμολογηθούμε σχηματίζοντας πόλεις, δρόμους, μοναστήρια και αγρούς.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του διάσημου παιχνιδιού για το οποίο έχουν βγει τόσες πολλές επεκτάσεις που δίνουν διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι.

003

Ένα παιχνίδι που το παίζεις πολλές φορές χωρίς να το βαρεθείς αντίθετα κάθε φορά που το παίζεις το εκτιμάς περισσότερο. Είναι απλό, έξυπνο, εθιστικό, και έχει πολλά στοιχεία που μπορούν να προστεθούν αν δε σας αρέσει “σκέτο” ή νομίζετε ότι κάτι λείπει από το πρωτότυπο παιχνίδι.

Είναι εξαιρετικό με 2 παίκτες αλλά παίζεται άνετα και με περισσότερους.

Είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για να ασχοληθείτε στην οικογένεια με τα παΐδια μιας και χρειάζεται στρατηγική και τακτική σκέψη ανάλογη του σκακιού αλλά είναι πολύ πιο ευχάριστο και σύντομο.

Μπορείτε να το παίξετε και να το αγοράσετε (κόστος 25€) στο Fantasy Gate βελισσαρίου 8 Ξάνθη.

Scan0003