Κλονίζεται η Μέρκελ και αυτά που θα φορτωθεί σίγουρα δεν θα είναι μία αρεστή πολιτική παρακαταθήκη για την ίδια. Η μέχρι τώρα σκληρή οικονομική της πολιτική θα είναι η αιτία που θα διαλυθεί η Ευρώπη. Το Brexit είναι προ των πυλών. Η επιστροφή στην δραχμή της Ελλάδος θεωρείται δεδομένη έστω και αν κλείσει η αξιολόγηση γιατί απλούστατα “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”. Η αλοπρόσαλη Τουρκική Εξωτερική πολιτική έφερε στο υπογάστριο του ΝΑΤΟ την Ρωσία. Σε λίγο οι πρόσφυγες θα αναζητήσουν άλλη οδό διαφυγής και όπως δείχνει η συμμετοχή της Ιταλίας στην συνάντηση κορυφής θα είναι το επόμενο ανοιχτό  hot spot της Ευρώπης.

Α.Π.

«Συνάντηση Κορυφής» στο Αννόβερο: Ραντεβού Μέρκελ με Ομπάμα, Ολάντ, Κάμερον και Ρέντσι

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους πρωθυπουργούς Βρετανίας και Ιταλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι θα έχει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Δευτέρα, στο Σλος Χερενχάουζεν, κοντά στο Αννόβερο, όπου ο κ. Ομπάμα θα βρίσκεται ήδη από την Κυριακή, προκειμένου να εγκαινιάσει έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας στην οποία οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

Η ανακοίνωση της συνάντησης έγινε από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς, η οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό το σχήμα έχει συναντηθεί και πάλι στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Τουρκία.

Παράλληλα, σε ερώτηση γιατί δεν εκπροσωπείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, περιορίστηκε να δηλώσει στο ότι πρόκειται απλώς για ένα από τα πλαίσια επαφών της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.