Με την παρουσία περίπου 3.000 θεατών και κάτω υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία η τελική πρόβα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Από νωρίς το πρωί ο κόσμος ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι επισκέπτες, άρχισε να συρρέει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν μικρούς μαθητές που ήθελαν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας από κοντά την τελική πρόβα της Αφής του Ολυμπιακού φωτός.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο γινόταν χωρίς προβλήματα και οι θεατές ακολουθούσαν τις οδηγίες που τους δίνονταν, ώστε να φθάσουν στα σημεία που είχαν καθοριστεί για την παρακολούθηση της τελική πρόβας.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου εισήλθε στον Ναό της Ήρας, ακολουθούμενη από τις Ιέρειες. Αμέσως μετά, η Πρωθιέρεια έθεσε τη δάδα στο ειδικό κάτοπτρο και άναψε τη Φλόγα, υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών.

Στην συνέχεια η Πρωθιέρεια με τις Ιέρειες κατευθύνθηκαν στο Αρχαίο Στάδιο ακολουθούμενες από τους χιλιάδες θεατές, όπου και έλαβε χώρα το τελετουργικό του χορού.

Παρόντες στην πρόβα ήταν ο πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Βραζιλιάνος λαμπαδηδρόμος και πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο έξω, όσο και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η πρόσβαση στον χώρο της τελετής ήταν ελεύθερη για το κοινό, δεκάδες αστυνομικοί επόπτευαν διακριτικά, αλλά αυστηρά, όλη την περιοχή. Μάλιστα στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επόπτευε τα μέτρα ασφαλείας.

Η τελική πρόβα της τελετής Αφής καλύφθηκε από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι απεσταλμένοι των οποίων κάλυψαν το γεγονός από ειδικό σημείο, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Το πλήρες τηλεγράφημα των απεσταλμένων μας Κυριάκου Κορτέση και Ηλία Κάνιστρα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.