Εγκαινιάστηκε χτες η “Ανθοέκθεση 2016”

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου Στέργιου Στεργιάδη με την παρουσία εκατοντάδων δημοτών κάθε ηλικίας άνοιξαν τη Δευτέρα 18 Απριλίου οι πύλες της 21ης Ανθοέκθεσης, του αγαπημένου θεσμού που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου και σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Ανθοπαραγωγών Θεσσαλονίκης, στο χώρο πλησίον του ΔΑΚ Ευόσμου.
Τα εγκαίνια της ετήσιας ανθοέκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλη Τσακαλίδη, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, ενώ στο πλαίσιο των εγκαινίων το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πανόραμα από παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι.

13015618_1867322713495167_4501714608008477734_n
“Με την πεποίθηση πως η φετινή ανθοέκθεση θα γίνει η αφετηρία για να γιορτάσουμε με ελπίδα και αισιοδοξία την ανθοφορία της φύσης, και να αντλήσουμε από τη δύναμη και την ομορφιά της μηνύματα αγάπης, φροντίδας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν την Ανθοέκθεση και να προμηθευτούν φυτά και λουλούδια μέσα από τη μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων” τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας.
“Ο Δήμος μας ανταποκρινόμενος στην αναγκαιότητα βελτίωσης της ποιότητας ζωής, σε πείσμα των δύσκολων οικονομικά συνθηκών, μεριμνά καθημερινά και με συνέπεια για την ενίσχυση, ανάπτυξη και τη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου στον αστικό χώρο, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης μας και του περιβάλλοντος που ζούμε και δημιουργούμε” ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Τσακαλίδης.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ανθοέκθεσης συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:
Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, Πολιτιστικός Σύλλογος “Κύριλλος και Μεθόδιος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή”, Χορευτική Ομάδα “Το Σεργιάνι”, Γεωργιανά Μπαλέτα.

13043330_1867322723495166_9051323553101932629_n

Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και το Σάββατο 23 Απριλίου (έναρξη 7.30μ.μ.) όπου θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων:
– Πολιτιστικός Σύλλογος “Πήγασος”
– Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού “Η Αγία Φωτεινή”
– Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Γαϊτάνι”
– Χορευτικό του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Κορδελιού Ευόσμου
– Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου
– Πολιτιστικός Σύλλογος Αλέξανδρος”
– Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού
– Χορευτική Ομάδα “Το Σεργιάνι” (Λαϊκοί χοροί)

Σημειώνεται πως οι ώρες λειτουργίας της Ανθοέκθεσης είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ.– 10 μ.μ.