«Γαστρονομικοί ψίθυροι Θράκης»

Πάλι το έκανε το θαύμα της η γη της Θράκης αφού ενέπνευσε την κυρία Μαρία Δούκα σέφ για να τελειώσει πιάτα γεμάτα γεύση και ομορφιά.

Όλα κύλησαν «Θρακιώτικα» στη βραδιά γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το ΚΠΕ Μαρώνειας στα πλαίσια σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Παρανεστίου στις 15-17/04/2016 με θέμα: Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας. Το μενού επιμελήθηκε η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μαρώνειας με την ιδιότητα της σεφ, Κα Δούπα Μαρία Ευθυμία και ήταν εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τη Θρακιώτικη γαστρονομία νηστήσιμων εδεσμάτων και είχε τον τίτλο: «Γαστρονομικοί ψίθυροι Θράκης».

20160416_212324

Ενδεικτικά το μενού περιελάμβανε τα εξής πιάτα:

1ο πιάτο

Μους σκορδαλιάς με σκόρδο Βύσσας Έβρου και αυγά  Λικουρίνου Βιστωνίδας με

πρασινάδες της θάλασσας σε λάδι άνηθου.

2ο πιάτο

Βελουτέ πράσινων σπαραγγιών Τυχερού Έβρου

3ο πιάτο

Πλιγούρι με αγριομανίταρα Λειβαδίτη, ανθό σπαραγγιών Τυχερού και νηστήσιμη

μαγιονέζα βανίλιας

20160416_221523

4ο πιάτο

Κατσαμάκι και καραμελωμένα κρεμμύδια Έβρου σε  πετιμέζι Ροδιού Κομοτηνής

5ο πιάτο

«Θρακιώτικη Μπουγάτσα» γλυκιάς κολοκύθας με πετιμέζι χαρουπιού Κομοτηνής

Στο μενού γευσιγνωσίας συμμετείχαν 100 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον γαστρονομικό πλούτο της Θρακικής γης, ο οποίος δυστυχώς δεν τυγχάνει της αρμόζουσας προβολής που του αξίζει.

20160416_22315520160416_225956