ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Για μία ακόμη φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατέβηκαν στους δρόμους για να πούνε στην Κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέμματα και να πάψει να κοροϊδεύει τους ανθρώπους που βάζουν πρώτα απ όλα την πατρίδα. Συγκεντρώθηκαν και ειρηνικά διαμαρτυρήθηκαν δίνοντας το ψήφισμα στην Υπουργό Βορείου Ελλάδος κυρία Κόλια. 

Χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ( ¨ένστολους¨ μας αποκαλούν απαξιωτικά οι Πολιτικοί! ) συγκεντρώθηκαν στις 11 η ώρα την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στην περιοχή της πλατείας Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για μια ακόμη φορά για τον εμπαιγμό από την Κυβέρνηση Τσίπρα.

DSCN8354R

Οι Δεξιοί και οι ΠΑΣΟΚΟΙ  μας έκλεψαν την ζωή μας και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μας οδηγούν στον όλεθρο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας και ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ ο Καταδρομέας Στρατηγός Μανωλάς τόνισε σε πολύ σύντομη ομιλία του ότι: ¨Γνώριζαν οι Πολιτικοί ότι από αξιοπρέπεια δεν κάνουμε διαμαρτυρίες στους δρόμους. Όμως δεν πάει άλλο. Μου υποσχέθηκαν όταν ήμουν Αρχηγός ότι γνωρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας και θα τα ικανοποιήσουν. Μας είπαν ψέματα. Δεν ήλθα εδώ για να διεκδικήσω προνόμια για μένα. Ήλθα γιατί βλέπω ότι η Πατρίδα κινδυνεύει, ήλθα εδώ για το μέλλον των παιδιών μας, ήλθα γιατί γνωρίζω ότι τα στελέχη και οι οικογένειές τους περνούν δύσκολες μέρες¨.

DSCN8401R

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν Ενώσεις- Σύλλογοι- Σύνδεσμοι από όλες σχεδόν τις πόλεις της Βορείου Ελλάδος και από την ακριτική Ξάνθη συνάδελφοι του Στρατού και της Αστυνομίας με ένα μισθωμένο λεωφορείο, με επικεφαλής τον Στρατηγό Δημ. Αικατερίνη Επίτιμο Διοικητή του Δ΄ΣΣ.

DSCN8417R

Κατά την πορεία από την Εγνατίας – Τσιμισκή προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου επιδόθηκε στην κυρία Υπουργό Κόλλια – Τσαρουχά ψήφισμα Διαμαρτυρίας (δεν γνωρίζω που το έβαλε) γέμισε η περιοχή με Ελληνικές Σημαίες και πανό με συνθήματα και για αρκετή ώρα οι φωνές των χιλιάδων αγανακτισμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ακουγόταν σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων.

Η λαοθάλασσα των διαδηλωτών κινήθηκε ειρηνικά (πουθενά δεν υπήρχαν δυνάμεις ΜΑΤ, ούτε ευτυχώς παρεισέφρησαν ύποπτα –ταραχοποιά στοιχεία) δίχως βρισιές, πέτρες και βόμβες μολότωφ, φωνάζοντας με ευπρέπεια «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ», «ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ», «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ», ¨ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ», «ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ» !!

Εντύπωση προκάλεσε ότι κανείς οδηγός αυτοκινήτου στον δρόμο ή πολίτης επί των πεζοδρομίων δεν δυσανασχέτησε και δεν παραπονέθηκε για την διακοπή της κυκλοφορίας, ένδειξη ότι αντιλαμβάνεται πια ο καθένας την απαξίωση, τον ευτελισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και την οργή των στελεχών.

Με ρώτησε ένας συνάδελφος: «Θα πληροφορηθεί ο κ. Τσίπρας τα της διαμαρτυρίας μας και θα λάβει άραγε ευεργετικά μέτρα;» Του απάντησα με μια Κρητική μαντινάδα:

«Τα κύματα της θάλασσας

Χτυπάνε βράχο- βράχο.

Κι’ αυτά που μού ‘λεγες εσύ

Στα φρύδια μου τα γράφω»

(Τα γράφουμε κι’ εμείς κι’ ήμαστε ισοπαλία 1-1)

 

 

    Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης

Παρών στην διαμαρτυρία