H υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη στιγμή που τα Νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν έχοντας μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο Υπουργός Υγείας δίνει συνεντεύξεις και περιορίζεται στη διαπίστωση του προβλήματος.

Ένα χρόνο μετά το … τάξιμο 4500 μόνιμων προσλήψεων στην Υγεία από τον κ. Τσίπρα, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει τις 916 θέσεις που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με δύο Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου.

Ούτε καν οι συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν ολοκληρωθεί.

Και δεν φτάνει αυτό.

Η προπαγάνδα και οι ασάφειες της κυβέρνησης συνεχίζονται και για την πολυσυζητημένη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων!

Μάλιστα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο να μιλάει για πλήρη κάλυψη 2 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, ενώ στο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται η αλήθεια: η πραγματική φαρμακευτική κάλυψη θα αφορά μόνο 180.000 συμπολίτες μας που ζουν στο όριο της φτώχειας, κατά δήλωση του ίδιου του Υπουργού!

Οι υπόλοιποι θα πληρώνουν κανονικά συμμετοχή ενώ δεν είναι ξεκάθαρη ούτε η διαδικασία κάλυψης των ανασφάλιστων και απόρων από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας για «ασαφείς και βεβιασμένες αποφάσεις».

Τη σχετική Υπουργική Απόφαση μάλιστα, υπέγραψαν οι ίδιοι Υπουργοί που στη Βουλή διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους περί καθολικής κάλυψης ακόμη και όσων έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Καμία ντροπή!
Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα ψέματα. Ούτε ταξίματα, απραξία και παλινωδίες!
Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν!