Μεγάλη επισκεψιμότητα για τον: «επιτάφιος στον Εχίνο» και τον «καθαρισμό του περιαστικού άλσους της Ξάνθης»

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος
Δύο πράγματα ξεχώρισαν στην σημερινή αρθρογραφία της Xanthitimes.gr και αναζητούμε τις εξηγήσεις.
Τα θέματα με την μεγάλη επισκεψιμότητα στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ήταν το θέμα της περιφοράς του επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εχίνου και ο καθαρισμός των κατασκηνωτών και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις του περιαστικού δάσους της Ξάνθης.
Γιατί άραγε οι Ξανθιώτες θέλουν να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο του Εχίνου, όπου πέρση το Ποτάμι και ο πρόεδρος του κ. Θεοδωράκης το μετέτρεψαν σε μείζονος Εθνικό θέμα λόγω της πολιτικάντης αντιμετώπισης του;
Η άποψη μας είναι ότι ο Αγιος Γεώργιος είναι μία πανέμορφη εκκλησία όπου συνδυασμένη με την φύση ο πιστός δέχεται πολύ ποιο εύκολα τα κεντρίσματα της πίστης του που είναι απλόχερα σταλμένα από το Θεό. Άλλωστε είναι ένας χώρος λατρείας σε μία Χώρα όπου η επίσημη θρησκεία του ακόμη, είναι η Ορθόδοξη. Άρα τι ποιο απλό για τον Χριστιανό ορθόδοξο να έρθει κοντά στον δημιουργό Του σε έναν τόπο λατρείας Του, κοντά στα δημιουργήματα Του όπως η περιοχή του Εχίνου όπου εκεί ανακαλύπτει κανείς το μεγαλείο Του και τα δημιουργήματα Του.
Τώρα όσο για την μεγάλη επισκεψιμότητα του θέματος σε ότι αφορά τον καθαρισμό του περιαστικού άλσους της Ξάνθης η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι πλέον οι Ξανθιώτες έχουν χάσει την ελπίδα έμπνευσης τους από τους πολιτικούς ταγούς της πόλης και του νομού, όπως η Αντιπεριφέρεια και οι δήμοι και στηρίζει αμέριστα τις πρωτοβουλίες των συλλόγων όπως των κατασκηνωτών, των προσκόπων και άλλων πολιτιστικών οργανώσεων γιατί ξέρουν ότι οι πρωτοβουλίες τους είναι αγνές, άδολες και για το μόνο που νοιάζονται είναι για το τι περιβάλλον θα παραδώσουν στα παιδιά τους.
Για αυτό λοιπόν όλη η Ξάνθη την Κυριακή το πρωί να στηρίξει τις πρωτοβουλίες καθαριότητας του περιαστικού δάσους της Ξάνθης.