Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Διαβάσαμε όλοι την ανακοίνωση της Περιφέρειας σχετικά με την συνάντηση των φορέων σε ότι αφορά των τουρισμό. Με λύπη μας είδαμε πώς στην ανακοίνωση της περιφέρειας δεν ταυτοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία εμφανίζονται κατά την διάρκεια της επίσκεψης των τουριστών από όμορες χώρες, ποιες είναι οι τελικές προτάσεις προς τα συναρμόδια υπουργία τα οποία θα πρέπει να δώσουν λύσεις ή χρηματοδότηση αν χρειαστεί και γίνεται μία γενικόλογη αναφορά στα θέματα υγείας τα οποία προκύπτουν.
Σχετικά με τους χώρους υγιεινής στις παραλίες δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών με δεδομένο ότι οι παραλίες είναι «χωράφια» των δημάρχων της Περιφέρειας και τι ποιο απλό από έναν δήμαρχο να βάλλει στις κοινόχρηστες παραλίες όσες χημικές τουαλέτες χρειάζονται για να εξυπηρετούνται οι τουρίστες αν δεν μπορεί να κάνει στατικές τουαλέτες και χώρους όπου θα μπορούσαν οι τουρίστες να φυλάξουν τα πράγματα τους-όνειρα θερινής νυκτός- με τους δημάρχους που διαθέτουν οι παραλίες της Ξάνθης τουλάχιστον ενώ οι επιχειρηματίες των παραλιών μπορούν και θέλουν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις «δημοτικές» παραλίες – τουλάχιστον της Ξάνθης- λόγω έλλειψης οράματος και φαντασίας των πολιτικών ηγεσιών των δήμων.
Δεύτερον, εφ όσον δεν γνωρίζουμε τις εμπλοκές ή εφ όσον δεν έχουν μορφή που ακριβώς πρέπει να παρέμβουν οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι πράττει η αριστερά άρα τους εκ των πραγμάτων δεν μπορεί κάποιος να υπολογίζει σε σοβαρές αποφάσεις στο συγκεκριμένο θέμα.
Στο τρίτο θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και πρακτική σε όλες τις παραλιακές περιοχές της Περιφέρειας…όμως γνωρίζουμε ποιες συμφωνίες έκαναν οι κατά τόπους δήμαρχοι; Μπορεί η Περιφέρεια να επιβάλλει την ενιαία γραμμή;
Κατά τα άλλα σε δουλειά να βρισκόμαστε. Δεν υπάρχει καμμία απολύτως πρόθεση να υποβαθμίσουμε αυτές τις συναντήσεις αλλά κάποια πράγματα επιτέλους θα πρέπει να φτάνουν στους πολίτες εκτός από λόγια με έργα.