Σιγουρέψου ότι έχεις:
½ κιλό φασόλια γίγαντες
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα ψιλοκομμένα σε φέτες
½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό
300 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και κόκκινο πιπέρι
500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
300 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα φασόλια
Ξεκινάμε!
1Μούσκεψε τα φασόλια από το βράδυ και, αφού ξυπνήσεις, βάλ’ τα στη χύτρα να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα.
2Σόταρε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι και να μαυρίσουν κιόλας.
3Πρόσθεσε τώρα τα καρότα και το Pummaro για κοκκινιστά ανακατεύοντας, σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κόκκινο πιπέρι, τα φασόλια, το νερό, το βασιλικό και το αλάτι.
4Άδειασε τα υλικά σε ένα ταψάκι, αφού ανακατέψεις, και ψήσε στους 200°C για 30-40 λεπτά περίπου. Πρέπει να μείνουν με ελάχιστο νερό και να χυλώσουν.
Καλή όρεξη!