Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος
PAYLIKIANOS(LABRAKAI)
Τελικά δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί με την τόσο μεγάλο ζήλο οι ελεγκτικοί της δημόσιας υγείας Ξάνθης κυνηγάνε το κάπνισμα όπως η ασφάλεια της Ξάνθης το χασίσι. Οι υπάλληλοι της Δημόσιας υγείας της Ξάνθης, σαφώς με εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων, δίνουν και καταλαβαίνουν στους καπνιστές αλλά και στους πελάτες των μαγαζιών που τους χειμερινούς μήνες τους κυνηγούν με το ντουφέκι.
Ντου από τους ελεγκτές σε καφετέριες, σε ταβέρνες, σε πορνεία ακόμα και στο δημαρχείο της Ξάνθης. Αυτό για να είμαστε ειλικρινής πρώτη φορά τακούμε. Μπράβο πάντως στα παιδιά της διεύθυνσης υγείας.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Σαν κάνω «ντου» βρε πονηρή
Στα στέκια όπου αράζεις
Θα σου το κόψω μονομιάς
Το ντουμάνι σου που βγάζεις.
Ούτε χασίσι να ήτανε,
Μοσχομυρισμένο
Κατάντησαν οι καπνιστές
Απόκληροι απ τον κόσμο.
Ένα τσιγάρο άσε με
Μονάχα να καπνίσω
Και στις φυλακής τα σίδερα
Μετά θα ακολουθήσω.

Έλεος βρε πολιτσμάνε
Ένα τσιγαράκι μόνο
για να ξεχνώ τον πόνο.
Τον πόνο που μου φόρτωσε
Του μνημονιού ο δρόμος
Που άνοιξε η κυβέρνηση
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας.

Πόσο να αντέξω ο καημένος
Όπου μου την σβούρισε
κι ο Πάνος ο Καμένος;

Τελικά ούτε χασίσι να ήταν. Η ασφάλεια δεν κυνηγάει τόσο τα ναρκωτικά απ ότι η Διεύθυνση υγείας. Είδες πόνος που τους έπιασε μην πάθουνε κάτι τα πνεύμονα μας; Αυτό είναι κράτος νοιάζεται για την υγεία μας. Όχι σαν τα άλλα της Αφρικής που σε αφήνουν να πεθάνεις από τα καλαμποκόφυλλα που καπνίζεις.
Σου λέει…σκέπτεται το κράτος-με τι μυαλό- αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Σου λέει λοιπόν το κράτος. Εκεί που θα πληρώνει το Ε.Σ.Υ. τα μαλλιά της κεφαλής του για να κάνει καλά τα πνευμόνια σας δεν σας τα παίρνω εγώ σε πρόστιμα; Θα στηρίξω και το ΕΣΥ και θα μου μείνει κάτι τις για να συντηρώ τις καρέκλες μου.
Τώρα γιατί στις διπλανές πόλεις γίνεται μία ποιο λογική αντιμετώπιση του πράγματος για να μπορέσουν και τα ρημαδιασμένα τα μαγαζιά να δουλέψουν για να πληρώσουν και κανέναν φόρο να τα «χώσουμε» στους δανειστές μας…εδώ στην Ξάνθη φαίνεται πώς προηγείται η υγεία μας.