«Αποκλεισμός Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης απασχόλησης».

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, για τον αποκλεισμό σχεδόν όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης απασχόλησης, υποστηρίζοντας ότι οι άνεργοι – κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και εμπίπτουν στα ίδια κριτήρια, με τους ωφελούμενους των 51 συγκεκριμένων Δήμων που προβλέπουν να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αυτό.

Η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ρωτά τους Υπουργούς, γιατί εφαρμόζεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε μόνο 51 Δήμους της χώρας και ποιος είναι ο λόγος αποκλεισμού σχεδόν όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης ρωτά εάν υπάρχει πρόβλεψη για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης απασχόλησης και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, για πόσους άνεργους και πότε θα εφαρμοστεί.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

Ερώτηση

Προς τους Υπουργούς:

 

1) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

2) Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή

3) Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη

 

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός Δήμων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας».

 

Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας προβλέπεται να είναι οκτάμηνης απασχόλησης αλλά οι 18.500 άνεργοι – ωφελούμενοι πρέπει να προέρχονται μόνο από 51 συγκεκριμένους Δήμους, μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται σχεδόν κανένας Δήμος σε σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επειδή αποκλείστηκαν σχεδόν όλοι οι Δήμοι των Νομών Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, που αποτελούν θύλακα ανεργίας και οι άνεργοι που κατοικούν σ’ αυτούς δεν έχουν ουσιαστικά το δικαίωμα υποβολής αίτησης, ενώ έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και εμπίπτουν στα ίδια κριτήρια.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

 

  1. Γιατί εφαρμόζεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε μόνο 51 Δήμους της χώρας και ποιος είναι ο λόγος αποκλεισμού σχεδόν όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;
  2. Υπάρχει πρόβλεψη για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης απασχόλησης στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, για πόσους άνεργους και πότε θα εφαρμοστεί;