Το 24ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (Ε.Ψ.Ε.), θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο Ξενοδοχείο  Thraki Palace από τις 14 ως 17 Απριλίου 2016. Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 20.00 μ.μ. στο χώρο του ξενοδοχείου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συνδιοργανώνεται η 2η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Ημερίδα Νέων Ψυχιάτρων και η 31η Πανελλήνια Ημερίδα Ειδικευομένων Ψυχιάτρων.

Η επιλογή της πόλης για τη διοργάνωση του 24ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ε.Ψ.Ε., δεν ήταν τυχαία. Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο άσκησης της ψυχιατρικής στην Ελλάδα, μέσω των πρωτοπόρων μορφών της κοινοτικής ψυχιατρικής, ανοιχτών στην κοινωνία, με τη συνεργασία των οικογενειών και ασθενών. Οδηγούμενοι από το ίδιο σκεπτικό, αυτό του Περιφερειακού Κέντρου Άσκησης της Ψυχιατρικής, καταλήξαμε στην επιλογή των πόλεων των Ιωαννίνων και της  Λάρισας και για τα προηγούμενα Πανελλήνια Συνέδρια, το 2014 και 2015, αντίστοιχα.

 

Η  κοινωνική συγκυρία  που διανύουμε, παραμένει ρευστή  για την  προαγωγή της ψυχικής υγείας και την οργάνωση των ψυχιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Προσπαθώντας λοιπόν να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, θα κινηθεί στους ακόλουθους άξονες:

 

  • Δίκαιο και Ψυχιατρική.
  • Διοικητική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
  • Επαγγελματικά προβλήματα των Ελλήνων ψυχιάτρων.
  • Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία.
  • Φροντίδα της ψυχικής υγείας σε σχέση με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.
  • Σύγχρονες ψυχοφαρμακολογικές προσεγγίσεις.

 

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Απριλίου και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Απριλίου. Οι διαλέξεις, τα στρογγυλά τραπέζια και οι προφορικές ανακοινώσεις, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε πέντε αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ παράλληλα, θα  πραγματοποιηθούν και οι συνεδρίες των αναρτημένων ανακοινώσεων.

 

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί από τον κλάδο Τέχνης & Ψυχιατρικής, η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «7 Θυμοί». Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει σχολιασμός από τους κ.κ. Ν. Τζαβάρα, Στ. Κρασανάκη και Ι. Βλάχου.

 

Στις 17 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του συνεδρίου, θα  πραγματοποιηθεί απονομή δύο βραβείων του Κληροδοτήματος Μ. Ζαούση, σε εργασίες με θέμα την διπολική διαταραχή.

 

 

 

 

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. & της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Δ. Πλουμπίδης

Καθηγητής Ψυχιατρικής

Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστημονική Γραμματεία:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Παπαδιαμαντοπούλου 11, 115 28 Αθήνα

Τηλ: (+30) 210-7214184, Fax: (+30) 210-7242032

E-mail: psych@psych.gr, Website: www.psych.gr

FB: HELLENIC PSYCHIATRIC ASSOCIATION

 

Οργανωτικό Γραφείο:

ERA ΕΠΕ

Ασκληπιού 17, 10680 Αθήνα

Τηλ:. 2103634944, Fax:2103631690

E-mail: info@era.gr. Website: www.era.gr