Τάσος Μάρκου : Η Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης προσπαθεί για αναβάθμιση του σχ. θεσμού !

Με το άθλημα του badminton (Αντιπτέριση) ξεκίνησαν οι φετινοί σχολικοί αγώνες Δημοτικών σχολείων Ν. Ξάνθης, με την διοργανώτρια αρχή ΟΦΑ να δίνει τα διαπιστευτήριά της για μια ακόμη επιτυχημένη αθλητική σαιζόν στους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων.
Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 30, διεξήχθησαν 49 αγώνες σε ατομικό επίπεδο στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου ΓΕΛ, που δείχνει έμπρακτα την στήριξη και αρωγή στην ανάπτυξη του «Ολυμπιακού» πλέον αθλήματος της αντιπτέρισης.
12988139_1708409676068743_1711346828_n
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρέχον σχ. έτος διεξήχθησαν στο συγκεκριμένο άθλημα τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, για κάθε βαθμίδα σχολείων (Δημοτικά- Γυμνάσια- Λύκεια), ενώ το badminton υποστηρίχθηκε και σε θεωρητικό επίπεδο με ημερίδα της Ξ. Κωνσταντινίδου σχολικού συμβούλου Φυσικής Αγωγής προς τους γυμναστές της Ξάνθης.
Πολύτιμη αποδείχθηκε η βοήθεια και συνεργασία της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Ξάνθης με τον τοπικό σύλλογο badminton Ξάνθης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν βραβεύσεις και απονομές, κλείνοντας ιδανικά την αγωνιστική ημέρα και δίνοντας μεγάλη χαρά στους μαθητές των δημοτικών σχολείων που παρευρέθηκαν. Σύσσωμη η επιτροπή ευχαρίστησε τον Δ/ντη 3ου ΓΕΛ κ. Κων/νο Τσεντικόπουλο για την διάθεση των εγκαταστάσεων, ενώ για την ιστορία να αναφερθεί η σαρωτική παρουσία των μαθητών του 5ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης (ΚΦΑ Π. Τσακουρίδου).
Οι σχολικοί αγώνες των δημοτικών θα συνεχιστούν με τα υπόλοιπα αθλήματα, ενώ για πρώτη φορά φέτος γίνονται ενέργειες από τον Δ/ντη Α΄/θμιας Εκπ/σης κ. Α. Μάρκου προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης από τους προϋπολογισμούς των σχ. επιτροπών, αλλά και γενικότερα για κάθε είδους εφικτή βοήθεια και αναβάθμιση του θεσμού των σχ. αγώνων.