Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δυστυχώς για τον τόπο, οι μειονοτικές εφημερίδες, δορυφόροι του Προξενείου, στοχοποίησαν τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη γιατί εφαρμόζει τους νόμους του κράτους. Καλά θα κάνουν κάποιοι που το έβαλαν σαν σκοπό να διασαλέψουν την τάξη ανακατεύοντας την εκπαίδευση, όπως άλλωστε το κάνουν στην Ξάνθη με πρώτο και καλλίτερο τον Δήμαρχο Μύκης ο οποίος είπε τα δικά του για τον Αι Βασίλη, προκειμένου να γίνει αρεστός στα αφεντικά του, απλά κάποιοι πρέπει να τηρήσουν την νομιμότητα και τίποτε άλλο.

Αλήθεια πόσο ποιο απλά πρέπει να πούμε στα «καρτάλια» της Άγκυρας ότι στις δημόσιες υπηρεσίες επίσημη γλώσσα είναι η Ελληνική; Πότε θα καταλάβουν οι υποστηριχτές τους «Έλληνες» πολίτες κατά τα άλλα, προοδευτικοί, ότι ακόμη τουλάχιστον, η κυβέρνηση, δεν καθιέρωσε την Τουρκική γλώσσα στις δημόσιες υπηρεσίες;
Ο κ. Κεραμάρης δήλωσε αυτολεξεί στον Χρόνο 87,5.
“Είναι αυτονόητη η χρήση της επίσημης γλώσσας του κράτους, κι επειδή ζουν στην επικράτεια η επίσημη γλώσσα του κράτους είναι η ελληνική. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά παράπονα. Εγώ δεν έχω απαγορεύσει σε καμία περίπτωση την χρήση της τουρκικής. Ούτε εξάγεται από τα έγγραφα αυτό, ούτε είναι του δικού μου χαρακτήρα. Το πρώτο έγγραφο που έστειλα έχει να κάνει με έγγραφα τα οποία κυκλοφορούν στα σχολεία από τα συνδικαλιστικά όργανα των μειονοτικών δασκάλων και από τους αιρετούς που τους εκπροσωπούν στα συμβούλια. Εκεί παρουσιάστηκαν έγγραφα, τα οποία κι έχω στα χέρια μου, μόνο στην τουρκική γλώσσα. Δεν μπορεί να είναι μόνο στην τουρκική, κι αυτό θέλω να το καταλάβουν οι συνάδελφοι. Επιβάλλεται να είναι και στην ελληνική γλώσσα, χωρίς να απαγορεύεται σε καμία των περιπτώσεων η χρήση της τουρκικής”.