Και με σφραγίδα της κυβέρνησης η εξαθλίωση των εργαζομένων στην παραμεθόριο.

ΚΙΛΚΙΣ: Με κυβερνητική σφραγίδα, μετά την ψήφιση στις 22 Μαρτίου 2016 του ΦΕΚ που αφορά στην ίδρυση της Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στο Κιλκίς, μπαίνει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους νόμους του μνημονίου οι ΕΟΖ είναι οικονομικές ζώνες στις οποίες οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην ίδια χώρα.
Έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άλλη μια φορά οδηγεί στην εξαθλίωση τον έλληνα φορολογούμενο, αφού τον αναγκάζει λόγω των άθλιων συνθηκών που η ίδια έχει επιβάλει στη χώρα, να δεχτεί να εργαστεί με μισθούς Βουλγαρίας ή ακόμη και χειρότερα.
Με το πρόσχημα πως η συγκεκριμένη κίνηση βοηθά στον «επαναπατρισμό» επιχειρήσεων που έχουν μεταφέρει την έδρα τους στα Βαλκάνια, αλλά και την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές, παραχωρεί το δικαίωμα στις επιχειρήσεις αυτές να «προσφέρει» μισθούς ακόμη και κατώτερους των 584 ευρώ.
Και σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση υποθετικά αγωνίζεται και «ματώνει» για τη σύνταξη ενός πιο δίκαιου φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου, ταυτόχρονα με την ίδρυση των ΕΟΖ εκτός από τα μισθολογικά – εργασιακά, πλήττονται έτσι και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες μετά την δήλωση του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πράξει το 90% όσων υποσχέθηκε προεκλογικά στους Έλληνες.