Ξεκάθαρα πλέον ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ΟΥ ΓΕΛ της Ξάνθης μιλά στην ανακοίνωση του πώς η κομματική καπηλεία ήταν η αιτία που τα παιδιά του σχολείου δεν πήγαν να γνωρίσουν το Ευρωκοινοβούλιο.
Είναι ξεκάθαρο πλέον πώς επειδή η κομματική λογική των μελλών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και γονείς στο εν λόγο σχολείο, θεωρούν πώς ότι δεν ταιριάζει στις δικές τους κομματικές επιλογές, πρέπει να καταδικάζεται και ρίχνεται στην πυρά.
Ο Σύλλογος και είναι προς τιμήν του, στηρίζει τα παιδιά και τους γονείς που έχασαν την μοναδική ίσως ευκαιρία της ζωής τους να επισκεφτούν το Ευρωκοινοβούλιο. Στηρίζει όμως και εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσπάθησαν να ωριμάσουν ένα πρόγραμμα διδάσκοντας με την στάση τους τα παιδιά ότι τα «αγαθά κόποις κτώνται» κάτι που όπως δείχνει, ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «γονείς», δεν γνωρίζουν. Τελικά ο κομματικός αυταρχισμός δεν γνωρίζει ούτε παιδεία, ούτε εκπαίδευση αλλά δεν λογαριάζει τις επιθυμίες των παιδιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γ.Ε.Λ. Ξάνθης καταδικάζει παμψηφεί την κομματική καπηλεία του σχολείου απ’ όπου και αν προέρχεται και ιδιαίτερα τους αναρμόδιους φορείς και πρόσωπα τα οποία έτυχαν ανημέρωτα και κομματικοποίησαν μια σχολική δράση.
Επίσης καταδικάζει όσους αντιθεσμικά, αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά συνέβαλαν στην αναβολή ή ματαίωση της εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
Συμπαρίσταται στους γονείς και στους μαθητές που εξεδήλωσαν την επιθυμία τους για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συμπαρίσταται στον Σύλλογο των Διδασκόντων και τον κ. Λυκειάρχη για τις αποφάσεις τους και ιδιαίτερα στους καθηγητές συνοδούς οι οποίοι μετά από πολύ κόπο, μεράκι και ευελιξία κατάφεραν να ωριμάσουν ένα πρόγραμμα που μόνο καλό θα έκανε στους συμμετέχοντες μαθητές αφού θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα θεσμοθετημένο Ευρωπαϊκό όργανο και την λειτουργία του.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε μια προσπάθεια πολύπλευρης συμμετοχής σε δράσεις που μόνο επιτυχίες και αναγνωρίσεις έχουν προσφέρει στο Λύκειο μας και στην πόλη μας.

Απόφαση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γ.Ε.Λ. Ξάνθης.

Ο εξουσιοδοτημένος από Απόφαση 2ης Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ουΓ.Ε.Λ. Ξάνθης, Μπουτσιούκης Προκόπιος Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ουΓ.Ε.Λ. Ξάνθης.