Η Ευρωπαϊκη’Ενωση καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην ανθρωπότητα, περιβάλλοντας με αλληλεγγύη και αγάπη τους πρόσφυγες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

«Τα μηνύματα που στέλνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μέσα από τη χριστιανική διδασκαλία και τη συνύπαρξη, αφορούν την ΕΕ που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Μόνο η χριστιανκή διδασκαλία μπορεί να οδηγήσει τα βήματα εκείνων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητας, ώστε να σναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον ΄Ανθρωπο».

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τον αναγόρευσε σε Σταυροφόρο του Τάγματος του Πανάγιου Τάφου και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Πανάγιου Τάφου.

Από την πλευρά του, ο κ.Παυλόπουλος απένειμε στον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ