Ημερίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Οικονομίας του Στέλιου Κούλογλου στην Ξάνθη
Εισερχόμενα

Ημερίδα Καινοτόμου και Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Οικονομίας υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωβουλευτή της GUE/ ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιου Κούλογλου

Ξάνθη, Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, ώρα 10.30 – Καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (οδός Καπνεργατών)

Η εκδήλωση έχει σκοπό την παρουσίαση εργαλείων για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου ρεύματος των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Θα παρουσιαστούν επίσης οι αναπτυξιακές πρακτικές που προκύπτουν μέσα από την δραστηριοποίηση στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, καθώς και μέσα από την καλλιέργεια της κλωστικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Η ημερίδα είναι μέρος μια προσπάθειας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το υφεσιακό κλίμα, που διαμορφώθηκε από την εφαρμογή πολιτικών σκληρής λιτότητας κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Είναι «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά.

Στόχος της ημερίδας είναι να συνεισφέρει στην εκκίνηση συζητήσεων που να αφορούν και το μέλλον της Ελλάδας και όχι μόνο το παρελθόν. Να δοθούν δηλαδή ιδέες και εργαλεία για τη στήριξη νέων οικονομικών προσπαθειών. Η ημερίδα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους ιδιώτες και φορείς της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(10.30) Εισαγωγή: Στέλιος Κούλογλου – Ευρωβουλευτής

Νεανική επιχειρηματικότητα

Παρασκευή Γκιούρκα: Innovation Strategist στη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΔΠΘ: «Πρωτοβουλίες στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ.»

Παναγιώτης Ανδρέου: Παρουσίαση νεοφυούς επιχείρησης «Εργαστήρια παραγωγής και καλλυντικών και αιθερίων ελαίων»

(12.00) Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Προβολή απoσπασμάτων ντοκυμαντέρ για την Κοινωνική Οικονομία.

Λουίζα Σαλτσίδου: Παρουσίαση Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Παναγιώτης Φιλιππίδης: Παρουσίαση του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης.

(13.30) Κλωστική και θεραπευτική Κάνναβη

Προβολή αποσπασμάτων εκδήλωσης Σ. Κούλογλου στις Βρυξέλλες για την κλωστική και θεραπευτική κάνναβη.

Αβραάμ Νικολαΐδης, Γεωπόνος: «Βιομηχανική Κάνναβη: Το φυτό, η καλλιέργειά του, οικονομικά αποτελέσματα και προοπτικές.

(14.30) Συζήτηση με το κοινό και συμπεράσματα