Υλικά

500 γρ. μήλα και αχλάδια
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρίφαλα
1 κ.σ. κόρν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρώντας φλούδα και κουκούτσια, τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τα ρίχνουμε αμέσως σε νερό στο οποίο έχουμε στύψει χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5′, ρίχνουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νεράκι, για να γίνει πιο πηκτό το σιρόπι.