Αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση και την κόπωση του Δημάρχου της Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο σχετικά με το θέμα του ΧΥΤΑ, όπου πιθανών να ευθύνεται, όπως υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για την πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, ο οποίος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μας είπε ότι θα μιλήσουν τα δικαστήρια.
Δεν έγινε αντιληπτό τι ακριβώς εννοούσε ο Δήμαρχος της Ξάνθης και πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ, σχετικά με το θέμα γιατί δεν υπάρχει λογική σε αυτήν την αντίδραση.
Δηλαδή θα πάει στα δικαστήρια τον δημοσιογράφο ο οποίος κοινοποίησε το παράπονο των κτηνοτρόφων ή τους κτηνοτρόφους οι οποίοι πρόβαλαν μία πιθανή βόμβα για την δημόσια υγεία; Μάλλον θα πρέπει ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ να εξηγήσει στους Ξανθιώτες τι ακριβώς εννοεί.
Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία και πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στο ΔΣ του ΣΔΑΝΞ από παλαιότερα και η πηγή μας καυτηριάζει τον πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ και δήμαρχο Ξάνθης ότι μπορούσε με τα 400.000 ευρώ που είχε στην διάθεση του να κάνει παρεμβάσεις στον ΧΥΤΑ, όμως όπως η ίδια πηγή εκ των έσω αναφέρει ότι περίμεναν τα εκατομμύρια για να κάνουν την παρέμβαση μία και έξω όμως, όπως υποστηρίζει η πηγή μας, το πρόβλημα ήδη υπάρχει και καλά θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης να στείλει στον ΧΥΤΑ τους υπεύθυνους της Δημόσιας Υγείας να ελέγξουν το βάσιμο των ανησυχιών των κτηνοτρόφων.