Πιο λευκά δόντια, πιο μακριά πόδια και μία επίπεδη κοιλιά είναι μερικά από αυτά που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Όμως το να αποκτήσεις ένα αστραφτερό χαμόγελο δεν είναι πάντα εύκολο και πολύ συχνά οι τεχνικές που ακολουθούνται προκαλούν ευαισθησία σε ούλα και δόντια.

Έτσι, όλοι αναζητούν πιο ήπιους τρόπους για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και οι τρόποι υπάρχουν, βρίσκονται κρυμμένοι στη φύση και τους συναντάμε καθημερινά στην κουζίνα μας. Πρόκειται για τα φρέσκα φρούτα και τα ωμά λαχανικά που περιέχουν τα συστατικά εκείνα που είναι ασπίδα κατά της τερηδόνας και καταπολεμούν την πλάκα, προσφέροντας ένα λευκό, αστραφτερό χαμόγελο.

Μπρόκολο
Ξέρουμε ότι είναι ένα λαχανικό που κάνει πολύ καλό στον ανθρώπινο οργανισμό, τώρα όμως μαθαίνουμε ότι κάνει καλό και στα δόντια. Όταν τα τραγανά μπουκετάκια από το μπρόκολο τα καταναλώνουμε ωμά, λειτουργούν ως φυσική οδοντόβουρτσα που καθαρίζουν τα δόντια διώχνοντας μακριά τα υπολείμματα των τροφών. Επιπλέον τα υψηλά επίπεδα σιδήρου που περιέχει ενισχύει το σμάλτο των δοντιών και απομακρύνει τους λεκέδες, τα βακτήρια και τα διαβρωτικά οξέα που δημιουργούνται στο στόμα, για την χώνεψη των τροφών.

Πορτοκάλια
Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αληθινό. Οι φλούδες από το πορτοκάλι, αλλά και άλλων εσπεριδοειδών θεωρούνται όξινα. Ωστόσο οι φλούδες από τα εσπεριδοειδή περιέχουν παραλλαγές της βιταμίνης C, η οποία μπορεί να υποκαταστήσει ένα σκληρό λευκαντικό δοντιών, χαρίζοντας λάμψει στα δόντια, όπως ακριβώς ο ορός από βιταμίνη C φωτίζει το δέρμα. Πλύνετε καλά τις φλούδες του πορτοκαλιού και στη συνέχεια τρίψτε την εσωτερική, λευκή πλευρά τους, πάνω στα δόντια. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να καταπολεμήσετε την πλάκα.