Για την ανακληθείσα εκδρομή Λυκείου Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο
Η εκπαιδευτική εκδρομή Λυκείου της Ξάνθης, που ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο έπειτα από αποδοχή πρόσκλησης από ευρωβουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα γινόταν σε μια χρονική στιγμή που:
▬ με την όξυνση του προσφυγικού γίνεται ξεκάθαρος ο ρόλος των μακελάρηδων των λαών, της ΕΕ, που χθες αιματοκύλησε τους λαούς σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ σήμερα σε Συρία, Βόρεια Αφρική. Σε αυτές τις επεμβάσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην νομιμοποίηση τους.
▬ το κουαρτέτο, δηλαδή και το Ευρωκοινοβούλιο, ετοιμάζει σε συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το σφαγιασμό ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.
▬ κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.
Μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε πρόκληση και για τον υποτιθέμενο «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» της εκδρομής.
Ο βαθιά ταξικός χαρακτήρας του σχολείου ως μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης της νέας γενιάς φανερώνεται μέσα από τέτοιου είδους εκδρομές και προγράμματα που θέλουν να εξωραϊσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ευθύνεται για τη διάλυση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων στη χώρα μας, αλλά και σε κάθε κράτος – μέλος της, για μια σειρά πολέμους. Στο ίδιο το αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων μπαίνει ως στόχος η καλλιέργεια της «ευρωπαϊκής συνείδησης» στους μαθητές. Με απλά λόγια, η νομιμοποίηση στη συνείδηση της νέας γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, της στήριξης της διάλυσης της Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής, της συνεργασίας με τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, της απαγόρευσης Κομμουνιστικών Κομμάτων και συμβόλων σε μια σειρά κράτη μέλη. Η νομιμοποίηση στη συνείδηση της νέας γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στη μετατροπή των νέων σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού που θέλει να μορφώσει τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων σε καμιά περίπτωση δε συνάδει με τον εξωραϊσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η οργάνωση «ταξιδιών» για μαθητές σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ευρωπρογραμμάτων, όπως το «EUROSCOLA» είναι συνηθισμένο «σπορ», ώστε με το δέλεαρ της εκδρομής στο εξωτερικό να φουσκώνουν τα παιδικά μυαλά με το «τι ωραία που είναι η ΕΕ» και την αυταπάτη δήθεν συμμετοχής σε διαδικασίες και αποφάσεις.
Οι μαθητές καλούνται, για να συμμετάσχουν, να γράψουν εκθέσεις, να συζητούν για το πώς θα ενδυναμωθεί το ευρωενωσιακό καπιταλιστικό οικοδόμημα. Οι καθηγητές, δε, καλούνται να γίνουν προπαγανδιστές τέτοιων προγράμματων, να διδάξουν στους μαθητές να υμνούν το Ευρωκοινοβούλιο του αντικομμουνισμού, του 65ωρου χρόνου εργασίας, των μεταλλαγμένων τροφίμων, της διά βίου αμάθειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Η αποδοχή της πρόσκλησης από ευρωβουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. από εκπαιδευτικούς είναι εγκληματική καθώς καλλιεργεί την ανοχή στους δολοφόνους, στα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος. Έχουν ευθύνη όσοι αποδέχονται αυτό το ζήτημα από τον Διευθυντή Β΄θμιας εκπαίδευσης μέχρι τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.
Λέμε ξεκάθαρα, ότι οι μαθητές, οι γονείς τους, οι καθηγητές όσο νόστιμο και να ‘ναι το «τυρί» του ταξιδιού, η «φάκα» της υποταγής είναι πολύ επώδυνη. Να μην νομιμοποιείτε στη συνείδησή σας την προπαγάνδα για τις επιλογές της ΕΕ, αλλά κυρίως να πετάξουμε έξω από τα σχολειά την ναζιστική Χρυσή Αυγή και την προπαγάνδα της, να τους απομονώσουν σύσσωμοι, οι σύλλογοι διδασκόντων, οι σύλλογοι γονέων και τα μαθητικά συμβούλια. Να μην αφήσουμε να μολύνουν, τη συνείδηση των παιδιών μας με το ναζιστικό τους δηλητήριο.