ΑΝΤΙΔΕΛΤΙΟ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Άμα λέει ο Τρύφων Αλεξιάδης όχι κούρεμα καταθέσεων, οσονούπω έρχεται.
***
Είναι και η άλλη πλευρά ότι άμα επιστρέψουν όλοι τα 500σάρικα στις τράπεζες τότε σίγουρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
****
Δηλαδή πόσο ποιο ξεκάθαρα να τους το πει ο Σόιμπλε. Δεν επείγει, λέει, το θέμα της συζήτησης του χρέους, επείγει η περικοπή των συντάξεων για να γίνουμε ανταγωνιστική σαν Χώρα.
***
Πάντως οι δικοί μας φωστήρες κάνουν κατά γράμμα μέχρι στιγμής αυτά που λέει.
***
Ευτυχώς όμως που ο Πρωθυπουργός μας χτύπησε τα νταούλια που ακόμα και ο Σόιμπλε παραλίγο να χορέψει καρσιλαμά.
***
Ανοίγει λέει το TAXISNET για να υποβάλλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά τους έπιασε, λέει, η ανακοίνωση, μία στεναχώρια εκεί στο Υπουργείο των οικονομικών γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν θα μπορούν, λέει, να πληρώσουν σε πολλές δόσεις και έτσι θα πληρώνουν όπως παλιά σε τρείς διμηνιαίες δόσεις.
***
Βέβαια, κανένας από τους οικονομικούς φωστήρες δεν ρώτησε αν μπορούν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν φόρους.
***
Ψιλά γράμματα θα μου πεις για αυτούς που αποφασίζουν για μας πως και πόσα θα πληρώσουμε όταν αυτοί και δεν πληρώνουν και έχουν γεμάτα τα στομάχια τους.
***
Ο νηστικός δεν θυμάται τον πεινασμένο.
***
Και μην ξεχνάτε όλα αυτά είναι προσωρινά μερικές δεκαετίες και όλα θα στρώσουν. Υπομονή. Άλλωστε μην ξεχνάτε μαζί τα φάγατε.
***
Δεν λέω καλή είναι η προσπάθεια της ΔΕΗ να κάνει πολλές δόσεις στους καταναλωτές όμως όταν το κάθε σπίτι έχει τρείς ανέργους και έναν ή καθόλου εργαζόμενο πώς θα πληρωθούν;
***
Βέβαια το θετικό σε όλη την ιστορία είναι ότι ο Υπουργός Ενέργειας σκάφτετε να κοινωνικοποιήσει την ΔΕΗ και έτσι δεν θα πληρώνει κανένας. Θα τα πληρώνει όλα το κράτος.
***
Πάντως πρέπει να πούμε του στραβού το δίκιο. Όσο και αν κονομάνε, όσο και αν ανάμεσα τους κρύβονται κατάσκοποι που δουλεύουν κατά της Χώρας μας να είναι καλά οι άνθρωποι. Φανταστείτε όμως το σκηνικό αν δεν υπήρχαν και αυτές οι ΜΚΟ να προστρέξουν στους μετανάστες.
***
Βέβαια όπως μου είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός σε νοσοκομείο παραδιπλανό της Ξάνθης, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να επιστρατεύσει τους γιατρούς των νοσοκομείων και να τους στείλει στα νησιά.
***
Και οι Έλληνες πολίτες; Ποιος θα τους έκανε καλά ρώτησα εγώ ο αφελής.
Ο γιατρός με κοίταξε σαν να ήμουν εξωγήινος, κούνησε το κεφάλι του και απομακρύνθηκε.
***
Γιατί ρε παιδιά τι ρώτησα; Εγώ δηλαδή άμα αρρώσταινα που θα πήγαινα; Άρα καλά που δεν επιστράτευσε τους γιατρούς και έχουμε ευτυχώς αυτούς τους ανθρώπους και κάνουν ότι μπορούν για να μας κρατήσουν γερούς…
***
Ε.. τώρα αν κάποιοι από τις ΜΚΟ κονομάνε και κάποιοι σκάβουν τον λάκκο της Χώρας μας…δεν βαριέσαι. Άς λείψει και κανένα κομμάτι όπως…Θράκη…νησιά του Αιγαίου.
***
Η Αθήνα να είναι καλά για να χωρεί τις καρέκλες τους να κάθονται.
***
Η Πολωνία αρνείται να δεχθεί μετανάστες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
***
Κι αυτοί φασίστες είναι σύμφωνα με την λογική του ΣΥΡΙΖΑ.
***