Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν το Σάββατο στα Πηγάδια Ξάνθη και Λεβαδειακός, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καρυπίδη στο 18΄, οι Βοιωτοί «απάντησαν» με δύο γκολ από τους Μπεν (63΄) και Μάντζιο (64΄), αλλά στο 83΄ ο Λουσέρο με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από το 50΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ουόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Ξάνθη ήταν κυρίαρχη στο πρώτο 45λεπτο, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που δεν… υπήρχε στο γήπεδο, ιδιαίτερα επιθετικά. Η ακριτική ομάδα μετά το πρώτο… αναγνωριστικό 10λεπτο, ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς, προηγήθηκε στο 18΄ με την προβολή του Καρυπίδη (πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα), ενώ στη συνέχεια έφτασε άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ.

Πρώτα στο 21΄ με την κεφαλιά του Νιέτο από τη σέντρα του Λουσέρο που έδιωξε σωτήρια ο Βερέμκο και τέσσερα λεπτά μετά με τον Καπετάνο να βρίσκεται σε θέση βολής μετά την ωραία συνεργασία των Ορφανίδη και Σολτάνι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ των Βοιωτών. Στο 38΄ και πάλι ο Βερέμκο ήταν σε σωστή θέση μετά το… σόλο του Νιέτο και το αδύναμο σουτ που έπιασε από το σημείο του πέναλτι.

Αυτό που έγινε στο δεύτερο μέρος στα Πηγάδια δεν έχει… ποδοσφαιρική λογική. Όχι γιατί στο παρελθόν δεν έχουν… γυρίσει παιχνίδια και οι ομάδες που βρίσκονταν πίσω στο σκορ, τελικά κατάφερναν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να πανηγυρίσουν. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο τρόπος που το 1-0 της Ξάνθης έγινε 2-1 για τον Λεβαδειακό μέσα σε 15 λεπτά, μπορεί να αποδοθεί με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό μόνο ως «θαύμα».

Η καθολική κυριαρχία της Ξάνθης στα πρώτα 45 λεπτά και το γκολ που πέτυχε στο 18΄ έδιναν στους γηπεδούχους όλα τα προγνωστικά με το μέρος τους. Ακόμη περισσότερο μετά την φάση του 50ού λεπτού, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Ουόν φάνηκε να σπρώχνει από πίσω τον Νιέτο και ο Μάνταλος με την 2η κίτρινη κάρτα έστειλε τον Αφρικανό αμυντικό στ΄ αποδυτήρια.

Κι εκεί που η… ποδοσφαιρική λογική λέει ότι η ομάδα που βρισκόταν πιο κοντά στο γκολ ήταν η Ξάνθη, μέσα σε δύο λεπτά το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου έφερε τα πάνω κάτω. Αρχικά στο 63΄ με τη διπλή προσπάθεια του Μπεν, μετά τη σέντρα του Γιακουμάκη, και στο 64΄ από την ασίστ του Αφρικανού, ο Βαγγέλης Μάντζιος με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 2-1 για τον Λεβαδειακό.

Τι έγινε από κει και πέρα: μέχρι το 75΄ η Ξάνθη ήταν «εξαφανισμένη» από το γήπεδο, στα τελευταία 15 λεπτά πίεσε την άμυνα των Βοιωτών και στο 83΄ έφτασε στην ισοφάριση. Σκόρερ ο Λουσέρο με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Τριάδης όταν ανατράπηκε πεντακάθαρα από τον Βερέμκο.

Κίτρινες: Μπέρτος, Γούτας – Ουόν, Βερέμκο, Μουλόπουλος, Στάθης

Κόκκινες: 50΄ Ουόν (δεύτερη κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Μπέρτος (78΄ Παπαστεριανός), Φλίσκας (70΄ Σκουρτάι), Λουσέρο, Νιέτο, Ορφανίδης (74΄ Τριάδης), Σολτάνι, Καπετάνος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α.Μάντζιος): Βερέμκο, Τσουρίκοφ (27΄ Μανωλάς), Τριποτσέρης (57΄ Μεντί), Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Μπεν (87΄ Στάθης), Ατζαγκούν, Γιακουμάκης, Μάντζιος.