Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση όπως άλλωστε όλες οι προηγούμενες προσανατολίζονται στην εκ νέου φορολόγηση των καυσίμων. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά το πολιτικό σύστημα δεν έχει καταλάβει ότι αυξάνοντας τους φόρους πέφτει η κατανάλωση και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ικανότητα να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία αλλά και με την ικανότητα διαπραγμάτευσης τους και φυσικά την έλλειψη στρατηγικής και πλάνου ενεργειών κάνοντας παράλληλα προτάσεις κατανοητές στους εταίρους οι οποίοι μιλούν με αριθμούς και η δική μας κυβέρνηση μιλά με ιδεολογήματα και διάφορες οικονομικές αρλούμπες.


Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΝ.ΒΕ.Θ (Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης) στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση φόρων στα καύσιμα και συγκεκριμένα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Την Παρασκευή το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης, είχαν σύσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών για το ζήτημα της κάλυψης δημοσιονομικού κενού μέσα από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Θέμης Κιουρτζής (Αντιπρόεδρος ΕΝ.ΒΕ.Θ): Διαχρονικά οι αυξήσεις τιμών φέρνουν λιγότερα φορολογικά έσοδα

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΝ.ΒΕ.Θ κ.Θέμης Κιουρτζής μιλώντας στο enveth.gr ανέφερε:

«H εκ νέου συζήτηση για αύξηση του Ε.Φ.Κ στα καύσιμα εντάσσεται στη συνεχιζόμενη υπέρμετρη υπερφορολήγηση από πλευράς πολιτείας προϊόντων και υπηρεσιών στη χώρα. Η αύξηση όμως της τιμής των καυσίμων δεν είναι μονοσήμαντη όπως ενδεχομένως των άλλων προϊόντων δεδομένου ότι επηρεάζει τις τιμές και τις αξίες όλων των άλλων προϊόντων και υπηρεσιών αφού η συντριπτική πλειοψηφία αυτών διακινούνται οδικώς. Ήδη υπάρχει εν αναμονή αύξηση όλων των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών από την άφρονα υπερφορολόγηση των επαγγελματιών όλων των κλάδων.