Όνειδος για τις κοινωνικές δομές της Ξάνθης αποτελεί η περίπτωση του συμπολίτη μας του Θόδωρου 70 χρονών όπου σήμερα το πρωί, όπως μας ενημέρωσαν ταξιτζήδες βρέθηκε στην πιάτσα των ταξί που είναι έξω από την πύλη του νοσοκομείου, καθισμένος σε ένα καροτσάκι χωρίς να έχει που να πάει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άτυχος συμπολίτης μας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όμως επειδή δεν έχει που να πάει, περιφέρετε και κοιμάται μέσα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε μέσα από το νοσοκομείο, ο συγκεκριμένος συνδημότης μας, περιφέρετε μέσα στο νοσοκομείο εδώ και πολλούς μήνες.
Το νοσοκομείο της Ξάνθης αφού τον φιλοξένησε στις κλινικές του λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και όσο καιρό αναζητούσε μία λύση για το κοινωνικό πρόβλημα πλέον του συμπολίτη μας, αυτός περιφερόταν μέσα στο νοσοκομείο και κοιμόταν στους διαδρόμους.
Αναγκάστηκε η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου να μεσολαβήσει και να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα στην Θεσσαλονίκη.
Ο εν λόγω συμπολίτης μας έμεινε για λίγο καιρό σε μία κοινωνική δομή της Θεσσαλονίκης αλλά μετά από λίγο καιρό επέστρεψε οικειοθελώς στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Ξαναβρέθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε εκ νέου από πάθηση που τον ταλαιπωρεί, όμως πλέον το νοσοκομείο αδυνατεί να τον φιλοξενήσει. Και όση ώρα εμείς συνομιλούσαμε με την πηγή μας στο νοσοκομείο της Ξάνθης, ο εν λόγω συμπολίτης που ακούει στο όνομα Θόδωρος, επέστρεψε στα γραφεία σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Στην έρευνα και το ρεπορτάζ παρακαλέσαμε την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων να μεσολαβήσει να μάθουμε κάτι παραπάνω και αφού σχηματίστηκε κάποια εικόνα δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει και αυτή με την σειρά της να βρεθεί μία στέγη για τον συνδημότη μας.
Τέλος οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου Ξάνθης αναζητούν κάποιον αρμόδιο από τις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά μάλλον στάθηκαν άτυχοι.
Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Ξάνθης προκειμένου να τον ενημερώσουμε για το περιστατικό αυτό στάθηκε αδύνατο.
Επικοινωνήσαμε με την γραμματέα του η οποία δεσμεύτηκε ότι θα τον ενημερώσει για αυτό. Εμείς πλέον δεν έχουμε καμία πληροφόρηση και αφήνουμε στους πολίτες αυτής της πόλης να κρίνουν συμπεριφορές των τοπικών αρχόντων στα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης όχι μόνο του δήμου Ξάνθης αλλά και της Αντιπεριφέρειας.
Σαφώς και η περίπτωση του 70χρονου Θόδωρου είναι δύσκολη αλλά επιτέλους αυτοί που κόπτονται για τους πρόσφυγες όλου του κόσμου ας κάνουν κάτι και για τους «κοινωνικούς πρόσφυγες» της Ξάνθης.