Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί όλες και όλους σε συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και τον πόλεμο το Σάββατο 19 Μάρτη, στην κεντρική πλατεία, στις 12:00 το μεσημέρι.
19 Μάρτη, πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τον πόλεμο
Το προσφυγικό δράμα μας θέλει, καθημερινά, μάρτυρες ενός ανελέητου πολέμου απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη, η οποία απογυμνώνεται και από στοιχειώδη δικαιώματα στο όνομα των οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, στο όνομα της προστασίας του «ζωτικού μας χώρου», στο όνομα του φόβου μας για τον «άλλο», τον ξένο, τον αλλόθρησκο, τον πεινασμένο, τον απελπισμένο που απελπισμένα θα πράξει. Ο ΟΗΕ καταγγέλλει την πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία για το προσφυγικό και μεταναστευτικό καθώς παραβιάζει τη Σύμβαση της Γενεύης για τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο. Αυτές οι αποτρεπτικές πολιτικές των ευρωπαϊκών ηγεσιών που υψώνουν φράχτες, κλείνουν σύνορα, τοποθετούν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, συλλογικά απελαύνουν ή επαναπροωθούν, και ένα ακόμα επιβεβαιώνουν. Ότι η ακροδεξιά, ξενοφοβική και μισαλλόδοξη πρακτική ορθώνεται πάνω από τις κεκτημένες αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας τρέφοντας το τέρας του φασισμού.
Οι πρόσφυγες ήρθαν στη χώρα μας και θα παραμείνουν παρά τη θέλησή τους όσο ο πόλεμος μαίνεται στον τόπο τους, όσο η φτώχια και η δυστυχία τους απαγορεύει τη ζωή. Την ίδια στιγμή, ένα κύμα αλληλεγγύης από απλούς ανθρώπους και συλλογικότητες στέλνει σαφές μήνυμα ενάντια στις ρατσιστικές φωνές αλλά και στην προσχηματική φιλανθρωπία της στημένης κάμερας και της υποκρισίας.
Οφείλουμε να πάρουμε θέση, να ανοίξουμε την κοινωνία μας και να συστρατευτούμε στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ειρήνης.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί όλες και όλους σε συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και τον πόλεμο το Σάββατο 19 Μάρτη, στην κεντρική πλατεία, στις 12:00 το μεσημέρι.