Έναρξη 36ου Πανελλαδικού Συνεδρίου ΓΣΕΕ

Στη δημοσιότητα θα δοθεί αύριο, Πέμπτη 17 Μαρτίου, από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2016.
Η Έκθεση θα παρουσιαστεί από τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΝΕ /ΓΣΕΕ Γιώργο Αργείτη, στις 11 το πρωί στο Ξενοδοχείο RHΟDOS PALACE στη Ρόδο.
Στην Έκθεση μεταξύ άλλων αξιολογούνται οι αρνητικές δημοσιονομικές και μακρο-οικο-νομικές εξελίξεις και οι υφεσιακές επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής στην αγορά εργασίας.
Η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 36ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο στις 7 το απόγευμα στο ίδιο ξενοδοχείο.
Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) Joao Felicio, ενώ θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ITUC) και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (WFTU).
Το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα). Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης, ενώ οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες από 30 Διεθνείς και Εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Τόσο η παρουσίαση της Έκθεσης, όσο και η έναρξη και οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ (www.gsee.gr).