Σήμερα στις «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» γίναμε αποδέκτες παραπόνων πολλών ακροατών μας που κάνουν την διαδρομή Πόρτο Λάγος Ξάνθη και το αντίθετο γιατί λόγω της έντονης βροχόπτωσης ο δρόμος ήταν επικίνδυνος.
Καλέσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη να μας πει «on air» τι ακριβώς συμβαίνει και ο δρόμος παρ όλο που έχει δημοπρατηθεί, ο εργολάβος δεν μπαίνει για να τον φτιάξει πριν θρηνήσουμε θύματα, αλλά, δεν κατέστει δυνατή η επικοινωνία μαζί του. Στην συνέχεια καλέσαμε τον επικεφαλή της Μείζονες Αντιπολίτευσης και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης επί διοικήσεως Γιαννακίδη Φ. Καραλίδη και ζητήσαμε να μας πει γιατί ενώ ο δρόμος λόγω των πολλών διελεύσεων από Τουρκικές και Βουλγάρικες νταλίκες, για να αποφύγουν τα διόδια του Ιάσμου, έχουν καταστρέψει το οδόστρωμα και ενώ έχει βρεθεί μετά από διαγωνισμό ο εργολάβος που θα τον επισκευάσει δεν τον επισκευάζει και αν προτίθεται να το φέρει σαν θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μας είπε ότι επί των ημερών του επισκεύασαν τον δρόμο μήκους 8 χιλιομέτρων Ν. Κεσσάνης Γενισέας, δαπάνης 1,8 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο κομμάτι δημοπρατήθηκε από την νέα διοίκηση με δαπάνη ύψους 1,5 εκ. ευρώ με μία γενναία έκπτωση της τάξης του 50%. Συνεχίζοντας ο κ. Καραλίδης ανέφερε ότι για λόγους που κανένας δεν κατανοεί ζητήθηκε από τον εργολάβο μία παράταση προκειμένου το έργο να τελειώσει στα μέσα καλοκαιριού του 2016 ενώ αυτό έπρεπε να τελειώσει το καλοκαίρι του 2015, υπενθυμίζοντας ότι άφησε στο ταμείο της Αντιπεριφέρειες «ζωντανό χρήμα» που άγγιζε το 3,5 εκ. ευρώ. «Λεφτά στο ταμείο ης Αντιπεριφέρειας υπήρχαν άρα δεν μπορούν να επικαλεστούν στενότητα χρημάτων. Άλλωστε τα χρήματα για το έργο ήταν εξασφαλισμένα, γιατί λοιπόν καθυστερούν με άμεσο κίνδυνο την ζωή των πολιτών»;
Αυτή ήταν η θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φ. Καραλίδη σχετικά με τις καταγγελίες οδηγών που δεχτήκαμε και κυκλοφορούν με τα οχήματα τους στον Εθνικό δρόμο Ξάνθης Πόρτο Λάγους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια την δική τους και των οικογενειών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης επικοινώνησε μαζί μας αργά το μεσημέρι δίνοντας την δική του εκδοχή για την μη συνέχιση του έργου και δεσμεύθηκε ότι στην εκπομπή της Παρασκευής στον super Fm θα εξηγήσει στους συμπολίτες του Ν. Ξάνθης τους λόγους που το τόσης ζωτικής σημασίας έργο δεν έχει γίνει.